INDUSTRI

– Underlig utnevnelse

Camilla Aadland
20. juni 2008 - 13:06

– Det virker nesten som om det departementet har blitt en salderingspost, sier Aarebrot til TU.no.

Ifølge NRK vil Sylvia Brustad senere i dag utnevnes til ny næringsminister, mens Dag Terje Andersen blir arbeids- og inkluderingsminister.

Brustads ønske om å bytte departement skal være en av grunnene til rokeringene mellom departementene.

Teknologi viktig

Aarebrot mener Dag Terje Andersen har gjort en svært god jobb som næringsminister, ikke minst i forhold til teknologimiljøene.

– Teknologi er viktig. Dette departementet har ansvar for Stoltenbergs månelandingsprosjekt. Det er uforståelig at det skal være et sted der Sylvia Brustad trapper ned, sier professoren.

– Andre kunne overtatt

Aarebrot viser til at Arbeiderpartiet har en rekke dyktige næringspolitkere både på og utenfor stortinget, som heller kunne inntatt posisjonen som næringsminister.

– Sylvia Brustad har ingen erfaring med næringspolitikk, hun har drevet med helse- og sosialpolitikk hele tiden, sier han.

Mange skifter

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi synes det er uheldig at regjeringen får den tredje statsråden på en så viktig post, men han ønsker Brustad lykke til i ny jobb.

– Vi skal være raskt på pletten med våre krav om industrikraft, sier han.

Ny giv

Direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri tror Brustad vil brette opp ermene og gyve løs på jobben i næringsdepartementet.

– Det er ikke nødvendigvis noe lett departement, men hun har gode egenskaper til å fylle rollen. Brustad har vært interessert i næringspolitikk lenge, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.