MOBIL

Unboxing: Sony Xperia P

Vi tester Sony Xperia P. Her er våre foreløpig inntrykk av den nye telefonen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. mai 2012 - 13:41

For tiden tester vi Sonys nye Xperia-telefon. Vi har som vanlig tatt bilder, og før vi publiserer test skal vi dele noen av førsteinntrykkene våre.

Xperia P er på sett og vis lillebroren til Xperia S, og vi stiftet først bekjentskap med den under Mobile World Congress i Barcelona i februar. Nå er den ute i butikkene, og vi har benyttet anledningen til å pakke den ut foran kameraet.

Dette er en såkalt mid-end-telefon. Det vil si at den ligger et sted mellom det råeste og det billigste produsenten tilbyr. Tross dette er det flere ting Xperia P kan skilte med som storebror Xperia S ikke har.

LES OGSÅ: Test av Sony Xperia S

For det første er dekselet laget i aluminium. Dette gir telefonen en god kvalitetsfølelse. 

White Magic

Videre er skjermen en såkalt White Magic-skjerm. Det vil si at den har ekstra god lysstyrke. I praksis betyr dette at hvert bildepunkt består av fire underpunkter mot de vanlige tre. I tillegg til rødt, blått og grønt er det også et hvitt. Dette skal dessuten være strømbesparende, om vi skal tro produsenten. Skjermen er for øvrig fire tommer stor.

Som Xperia S har Xperia P et gjennomsiktig bånd under skjermen. Systembrikken NovaThor U8500 har en tokjerneprosessor og den raske grafikkprosessoren Mali400MP, som blant annet står i Samsung Galaxy S II.

Merk deg at Xperia P leveres med Android 2.3, men at den skal oppgraderes til Android 4.0 innen kort tid.

Dette følger med

Vi finner følgende i esken:

  • Telefonen
  • Bruksanvisninger
  • USB-lader
  • USB-kabel
  • Øreplugger/håndfri

Batteriet til telefonen er innebygget, og kan ikke fjernes. Det følger heller ikke med minnekort, da telefonen ikke har minnekortplass.

Interessant nok er alt tilbehøret som følger med merket med Sony Ericsson-logoer, til tross for at Sony tok over skuta for flere måneder siden. Vi tipper de har mer enn nok kabler og ladere å ta av før Sony Ericsson-lageret er tomt.

Det første som slår oss når vi skrur på telefonen er at den ikke bare ser veldig lik ut som Xperia S i design, men den føles også prikk lik i bruk. Ikke at dét er noe rart, da det jo er samme produsent som står bak.

Generelt kan vi si at skjermen ser ut til å leve opp til lovnadene, da lysstyrken er god og skjermen er skarp og fin. Telefonen føles også responsiv. 

Resten kommer vi tilbake til i testen vår, som vi publiserer om kort tid. I mellomtiden kan du lese vår lyntest av telefonen, og se på bildene under.Esken telefonen leveres i.Utstyret har interessant nok Sony Ericsson-logo.På baksiden av telefonen opplyses det om NFC-støtte. Dette er et klistremerke du kan fjerne.Før vi plukker av folien foran skjermen får vi instrukser om å lade telefonen litt før vi skrur den på.På venstre side sitter USB-tilkoblingen, Micro-HDMI-utgang og SIM-kortplass for mikro-SIM.På høyre side sitter kameratast, volumtaster og strømtast.Her finner du også telefonens høyttaler.Menyene er de samme som på Sony Xperia S. Telefonen kjører inntil videre Android 2.3, og ikke Android 4.0.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.