MOBIL

Unboxing: Samsung Galaxy Note 10.1

Samsungs nye nettbrett har penn og kraftig prosessor. Her er vårt førsteinntrykk.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. aug. 2012 - 12:38

Samsung Galaxy Note 10.1 ble lansert helt tilbake i februar, under Mobile World Congress. Neste uke kommer det i salg. Det er gode grunner til at det har tatt så lang tid.

Da de viste frem brettet var det med tokjerneprosessor. I mellomtiden har det blitt oppgradert med en firekjerneprosessor på 1,4 GHz. Dessuten er arbeidsminnet oppgradert til 2 GB.

LES MER: Samsusung oppgraderer Galaxy Note 10.1Spesifikasjonsmessig snakker vi altså om et rimelig habilt nettbrett her. Men vi skal påpeke at skjermoppløsningen er "bare" 1280 x 800 piksler, mot iPads 2048 x 1536 piksler.

Det er uansett pennen som gjør at dette nettbrettet skiller seg ut. Med denne kan du tegne og navigere på skjermen. Det åpner for en hel del spennende funksjoner. Samsung har også lagt til en del nye funksjoner i programvaren.

Dette følger med i esken

Det som følger med i esken sammen med Note 10.1 er:

 • Brettet
 • En penn (sitter i brettets nedre høyre hjørne)
 • Bruksanvisning
 • USB-lader
 • USB-kabel
 • Hodesett med mikrofon
 • Ekstra gummiplugger til hodesett
 • Ekstra gummitupper til pennen

De ekstra gummituppene har forskjellig motstand mot skjermen. Ved å skifte kan du altså få pennen til å gli lettere over skjermen, eller gi deg større motstand.

Pennen

Pennen er passiv. Det vil si at den ikke bruker batteri. Den er formet omtrent som en vanlig kulepenn. På siden har den en tast som du bruker til å utføre forskjellige operasjoner. Du kan for eksempel holde den inne og dobbelttrykke på skjermen for å starte notatappen i en hvilken som helst app.

Programvaren

Brettet kjører Android 4.0.4, og vi må si at vi umiddelbart syns alt flyter jevnt og fint her. De sedvanlige hakkete animasjonene vi har vært vant til på andre Android-brett er ikke å finne.

I utgangspunktet er det lite som skiller dette brettet fra andre Android-brett i bruk, men Samsung har lagt til en hel del ekstra funksjonalitet.

Vi skal ikke gå igjennom alt her, men noe av det viktigste er:

 • Valgfri snarveistast på menylinjen
 • Notatblokk du kan legge oppå alle apper
 • Skrible- og notatapp hvor du kan tegne, skrive og klippe inn bilder
 • Adobe Photoshop Touch følger med (koster 70 kr å kjøpe)
 • Mulighet for å kjøre to apper ved siden av hverandre samtidig
 • Kan brukes som fjernkontroll til TV og annet

Samsung mener at Note 10.1 er spesielt godt egnet for deg som liker å skape. Vårt førsteinntrykk er at det defintivt er mulig å tegne og redigere bilder her. Appene for dette fungerer bra.

Vi liker at det er mulig å bruke Note 10.1 som fjernkontroll. Det er en innebygget IR-sender slik at de fleste TV-er, DVD-spillere, dekodere og annet kan styres fra brettet. Vi har prøvd funksjonen såvidt, og konstaterer at den fungerer fint.

Lik Galaxy Tab

Utseendemessig er Note 10.1 så godt som lik Galaxy Tab 2 10.1. Det er høyttalere på fremsiden, og hele brettet er laget i plast - med unntak av glass foran skjermen. Vi sitter med et inntrykk av at brettet er solid bygget, men det er gjerne smart å investere i et etui i tillegg.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Vi kommer med en grundig test av Note 10.1 i løpet av neste uke. I mellomtiden kan du se videoen på toppen og bildene under.

Brettet ser ut som Samsung Galaxy Tab 2 10.1.På toppen sitter en IR-sender som lar deg bruke Note 10.1 som fjernkontroll.Du kan skifte tuppen på pennen om du vil ha mer eller mindre skrivemotstand.Du kan vise to apper ved siden av hverandre. Her S-Note og nettleseren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.