MOBIL

Unboxing: Nokia Lumia 900

Nokias toppmodell har landet. Vi har pakket den ut foran kameraet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. juni 2012 - 14:08

Nokia fortsetter å satse på Windows i sine telefoner, og i dag kom omsider låneeksemplaret av Lumia 900 inn dørene i Mobili-redaksjonen. Vi var snare med å finne frem kameraet og ta bilder av den nye toppmodellen, fra fullt påkledd til naken og sårbar.

For å ta et kjapt tilbakeblikk: Nokia lanserte Lumia 900 tilbake i januar, og da som en USA-eksklusiv telefon. Senere overrasket de ingen da de presenterte den i en Europa-utgave under Mobile World Congress i februar. Og nå er den altså ute i norske butikker.

Lumia 900 er ikke bare en telefon som tåler hammern - det er også en ganske så habil Windows Phone 7.5-modell. Her får du stort sett samme maskinvare som på Lumia 800, med noen små unntak.

Her får du større skjerm på 4,3 tommer, frontkamera med bakbelyst sensor, og ikke minst støtte for DC-HSDPA. Den siste bokstavrekken betyr at den kan utnytte NetComs siste oppgradering i mobilnettet, som innebærer at du kan laste ned med inntil 42 Mbps i 3G-nettet. 

LES MER: NetCom dobler hastighetenDette følger med

Så til godsakene. Vi fant dette i esken sammen med Lumia 900:

  • Verktøy for å åpne SIM-luken
  • USB-kabel
  • USB-lader
  • Stereohåndfri
  • Bruksanvisning

Alt du trenger følger altså med. Det nytter ikke å klage over manglende minnekort eller HDMI-kabel, da dette ikke støttes på telefoner med Windows Phone 7 uansett.

En ting vi umiddelbart biter oss merke i er dette verktøyet for å løse ut SIM-skuffen. Du stikker dette inn i hullet ved SIM-holderen, og du må trykke ganske hardt for å løse den ut. Praktisk nok passer dette verktøyet perfekt inn i hullet til mikrofonen på toppen av telefonen, så det er gjerne greit å sjekke to ganger så du ikke putter den i feil hull.

Telefonen er ellers en del større enn Lumia 800, men designmessig er de like. Skjermen på Lumia 900 er flat, hvor den er kurvet på Lumia 800.

Utover dette er det Windows Phone 7.5 under skallet, og har du brukt dette før vet du hva det går i. Har du ikke kan du gjerne lese vår guide til Windows Phone 7.

Vi kommer tilbake med en full test av Lumia 900 så fort det lar seg gjøre. I mellomtiden kan du lese vår lyntest av Lumia 900, og sjekke ut bildene under.SIM-luken sitter på toppen. Her med verktøyet.USB-lader, USB-kabel og håndfrisett.Telefonen er blankpolert. Kameraet på baksiden tar bilder i åtte megapiksler.Høyttaleren sitter i bunnen av telefonen.Skjermen er 4,3 tommer stor.Windows Phone 7 har like menyer på alle telefoner. Her ser du Nokia Kart og Nokia Kjør.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.