MOBIL

Unboxing: Nokia Lumia 820

Vi har fått Nokia Lumia 820 i hende. Her er vårt førsteinntrykk.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. des. 2012 - 11:34

I begynnelsen av september trakk Nokia sløret av flaggskipet Lumia 920, og lillebroren Lumia 820. Toppmodellen har vi allerede testet, og vi belønnet den med toppkarakter.

Lillebroren har latt vente på seg, men for noen dager siden dukket også denne opp til test. Denne telefonen er en noe enklere modell, men den er slett ikke uinteressant av den grunn.

De viktigste forskjellene på Lumia 820 og 920 er at skjermoppløsningen er lavere, at det er mindre lagringsminne og at kameraet ikke er like avansert. På den annen side støtter Lumia 820 minnekort, og har utskiftbart batteri. Dette kan i seg selv være grunn god nok til å gå for denne. 

I tillegg har Lumia 820 støtte for LTE, altså 4G. Det åpner for nedlastingshastigheter på flere titalls megabit per sekund. Foreløpig er dette kun aktuelt for deg som er Telenor-kunde, da NetCom ikke har åpnet for telefoner i sitt 4G-nett enda.

Lumia 820 har ellers en sprek Snapdragon-systembrikke med tokjerneprosessor på 1,5 GHz.

LES MER: Slik er Nokia Lumia 920Lillebror er ingen liten kar.

Tung

Selve telefonen er faktisk ganske så tung med sine 160 gram. Men vi syns den ligger godt i hånda, og det er noe betryggende med vekten. Det er som om det gir telefonen en viss kvalitetsfølelse.

Bakdekselet kan du ta av, men tanken som umiddelbart slo oss var at telefonen likevel føles som en "unibody"-design. Altså at telefonen er i ett stykke. 

Vårt eksemplar er i glossy hvitt, mens fremsiden er sort og dekket av én stor glassplate. Vi skal våge oss til å mene at telefonen ser usedvanlig fin ut.

Skjermen har ikke HD-oppløsning. Det er et aldri så lite ankepunkt i dag, men vi skal ikke påstå at den oppleves som uskarp. Denne OLED-skjermen har skarpe og klare farger, og det sorte på skjermen er dønn sort. Vi har rukket å se litt video og surfet en del, og det foreløpige inntrykket er at skjermen alt i alt er god.

Kameraet på baksiden er ikke et såkalt PureView-kamera, som Lumia 920 har, men det er utstyrt med optikk fra Carl Zeiss. Bildene vi har tatt så langt ser ut til å bli rimelig gode, men vi skal komme tilbake til detaljene i testen.

Om du kjenner til Windows Phone 8 er det ellers ingen store overraskelser å spore i menyene. Her er bruksopplevelsen stort sett lik som på de andre Windows-mobilene.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8Det du trenger følger med.

I esken

Du får det viktigste med i esken sammen med telefonen.

  • Batteri
  • USB-lader
  • USB-kabel
  • "Inn-i-øret"-hodesett med håndfri
  • Bruksanvisning

...og det er faktisk alt. Skal du ha et minnekort må du altså kjøpe et på egen hånd. Ikke at dette er noe stort minus. Da kan du tross alt velge størrelse selv. Det skal for øvrig sies at det skal bli mulig å kjøpe bakdeksler i andre farger og slikt.

Selv om bare noen ytterst få nettbutikker har telefonen på lager antar vi at det vil bli mulig å kjøpe Lumia 820 i de fleste butikkene snart. Forvent å måtte betale 3500 kroner uten abonnement.

Mens vi tester telefonen kan du ta en titt på noen bilder vi har tatt av den under.Lumia 820 er en rask surfetelefon.Kameraet har Carl Zeiss-optikk, og en sensorstørrelse på åtte megapiksler.På siden finner du kameratast, låsetast og volumtast.Plukker du av bakdekselet får du tilgang til batteriet.SIM-kort og minnekort får du tilgang til om du fjerner batteriet.Batteriet har en kapasitet på 1650 mAh.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.