MOBIL

Unboxing av ZTE Tania

Vi har pakket ut den billigste Windows-mobilen du får kjøpt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. jan. 2012 - 14:47

Det er ikke ofte vi bruker tid på å lage unboxinger av billige mobiler, men vi gjør et unntak for ZTE Tania. Dette er nemlig den billigste Windows Phone 7-telefonen du får kjøpt i norske butikker i dag.

LES OGSÅ: ZTE lanserer Tania

Når det er sagt så er ikke Tania en telefon vi vil plassere i "billigmobil"-båsen. Den koster nemlig 2500 kroner uten abonnement, og er dermed en god tusenlapp dyrere enn de billigste Android-mobilene på markedet. Men til å være en Windows-mobil er dette en god pris.

I Android-verdenen står produsentene fritt til å klemme operativsystemet inn på den billigste og tregeste maskinvaren de klarer å oppdrive. Dette gjør at en del Android-mobiler i det nederste prissegmentet kan oppleves som rimelig kjipe. I Windows-verdenen stiller Microsoft krav til at maskinvaren oppfyller en rekke krav for at produsentene skal kunne selge telefonene med deres operativsystem.

LES MER: Slik er Windows Phone 7.5 Mango

Dermed har ZTE Tania fått prosessor på 1 GHz, 512 MB arbeidsminne, en skjerm på 4,3 tommer med oppløsningen 480 x 800 piksler, og ellers den teknologien du forventer å finne i en moderne smarttelefon.

Likevel - ZTE har spart der de kan. Det betyr at telefonen ikke har mer enn 4 GB lagringsminne, at skjermtypen er en vanlig LCD, og at telefonen ikke akkurat er spesielt tynn, lett eller oppsiktsvekkende designet.

I esken

ZTE har lagt ved det nødvendigste i esken sammen med telefonen:

  • USB-kabel
  • USB-lader
  • Stereohodesett/håndfri med fjernkontroll
  • Batteri (1400 mAh)
  • Bruksanvisning

Telefonen er laget i plast, men har forsterket glass foran skjermen. Den er ganske bred og tung, men føles ikke kjipt bygget. Designen er imidlertid ganske anonym. Dette er selvsagt en smakssak.

Siden vi her snakker om Windows Phone 7 er det ingen overraskelser når vi skrur på telefonen. Menyene er like som på alle andre Windows-mobiler. Det vil si - vi er litt overrasket over at ZTE ikke har installert en eneste app selv. Men det skal vi selvsagt ikke klage på, da de appene du trenger finnes i Marketplace.

Vi kommer tilbake med full test av ZTE Tania om kort tid, så det er bare å følge med på Mobili.no.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Windows Phone 7Kameratast, USB-tilkobling og strøm/skjermlåstast på siden.Lydutgangen sitter på midten av toppen.Kameraet har fem megapiksler, autofokus og fotolys.Windows-tastene under skjermen er plassert på et berøringsfølsomt panel.Skjermen har 480 x 800 pikslers oppløsning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.