MOBIL

Unboxing av Samsung Galaxy Nexus

Vi har fått inn Samsung Galaxy Nexus.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. des. 2011 - 12:15

Postmannen leverte i dag tidlig Samsung Galaxy Nexus. Vi regner nesten med at du kjenner til denne telefonen, men om du mot formodning ikke gjør det trenger du å vite dette:

Galaxy Nexus er den første telefonen som kjører Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dette er en splitter ny Android-utgave, hvor telefon-varianten Gingerbread og tablet-varianten Honeycomb er smeltet sammen. Utover at menyene ser noe annerledes ut er den mest åpenbare forskjellen fra Gingerbread at telefonen ikke har noen menytaster, men i stedet ikoner for dette på skjermen.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.0

Telefonen i seg selv er også interessant. Den har en tokjerneprosessor på 1,2 GHz, som står i systyembrikken Texas Instruments OMAP 4460. Arbeidsminnet er på 1 GB.

Skjermen er en Super-AMOLED med oppløsningen 720 x 1280 piksler. Den er 4,65 tommer stor. Her snakker vi altså ikke bare om en stor skjerm, men også en skarp en.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Samsung Galaxy Nexus

I esken

Samsung har funnet plass til følgende i esken sammen med telefonen:

  • Samsung Galaxy Nexus
  • Batteri (1750 mAh)
  • USB-lader
  • USB-kabel
  • Stereohodesett/håndfri
  • Bruksanvisning

Mer får du ikke, men det er alt som trengs.

Førsteinntrykk

Det første som slår oss er at telefonen tross stor skjerm ikke føles voldsomt diger. Her har Samsung utnyttet plassen godt. Ikke at vi kaller den liten heller, for det er den ikke. Galaxy Nexus er svakt buet, og er tjukkere i bunnnen enn på toppen. Den føles kort sagt godt bygget, selv om den er formet i plast. 

Hastigheten til telefonen opplever vi som god, men da tar vi forbehold om at vi ikke har installert noen verdens ting enda. Det føles en tanke uvant at det ikke er menytaster under skjermen som på tidligere telefoner. Spesielt da vi startet kameraet måtte vi klø oss litt ekstra i hodet før vi skjønte hvordan vi gikk tilbake til hovedmenyen. Det er altså slik at menytastene endres til små punkter når vi kjører fullskjermsapper.

Og mens vi snakker om kameraet: Det er lynraskt. Du kan knipse bilder i et bankende kjør uten at du trenger å vente på at telefonen skal gjøre seg klar til neste bilde. Det kan du for øvrig lese mer om i denne artikkelen.

Du kan lese mer om Galaxy Nexus i vår lyntest av telefonen. Og mens du venter på testen vår kan du ta en titt på bildene under.Mobilen leveres i en... eske.Hodesettet som følger med er av en slik inn-i-øret-type.En kjekk USB-lader.En USB-kabel.Kameraet på baksiden. Bakdekselet er for øvrig en tynn, tynn plastplate.Menytastene er erstattet av ikoner på skjermen.Redaksjonsassistent Mio vil gjerne teste Galaxy Nexus, men han har dessverre ikke tomler.

Testen av Galaxy Nexus blir publisert om noen dager. Hold øye med Mobili på Facebook for de siste oppdateringene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.