MOBIL

Unboxing av Nokia N9

Vi har fått inn Nokias første og muligens siste MeeGo-telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. okt. 2011 - 15:40

I dag dukket Nokia N9 opp i Mobili-redaksjonen. Veien hit har vært trøblete for telefonen.

Nokia og Intel slo sammen sine Linux-satsinger i fjor, og resultatet av dette ble operativsystemet MeeGo. Allerede da begynte rykter om den første MeeGo-telefonen å svirre. Ett år senere annonserte Nokia at de ville gå for Windows Phone 7 på sine smarttelefoner, og det ble etterhvert klart at MeeGo ikke lenger var et satsingsområde for finnene.

Senest forrige uke ble det kjent at Intel hadde slått seg sammen med Samsung for å lage et Linux-basert mobiloperativsystem, noe som må sies å trolig være nådestøtet for MeeGo.

Tross alt dette har Nokia ikke bare lansert Nokia N9, men også produsert den i store kvanta og lagt den ut for salg. At dette er en spesiell telefon er hevet over enhver tvil, da ingenting så langt tyder på at Nokia vil lage noen oppfølger.

Dette følger med

Men vi liker det vi ser. Telefonen leveres i en minimalistisk eske som inneholder det som trengs:

  • USB-lader
  • USB-kabel
  • Stereohåndfrisett
  • Gummiveske til telefonen
  • Bruksanvisning

Hodesettet er for øvrig av den typen som går inn i øret, men ikke inn i selve øregangen.

Flott telefon

Selve telefonen er laget i plast, og har glass foran skjermen. Den er veldig avrundet, og har bare kanter i toppen og bunnen. Kameraet på baksiden sitter i enden av en metallist, og har fotolys. N9 er enkelt og greit en av de peneste trykkskjermtelefonene vi har holdt i hendene så langt. Rene og pene linjer her, altså.

På toppen av telefonen sitter det luker for Micro-USB-lader og SIM-kort. SIM-kortet er av typen Micro-SIM, noe som til nå bare har vært brukt av Apple iPhone 4. Dette bør du altså ta med i beregningen om du kjøper en N9 uten abonnement.

Menyene

Første oppstart av telefonen tar litt tid, men når vi er i gang er dette en meget responsiv telefon. Skjermen reagerer kontant på berøring, og alt ser ut til å flyte bra. Når det er sagt har vi knapt nok gjort annet enn å starte noen apps og gjøre oss kjent med menysystemet, så vi får se hvordan MeeGo-systemet fungerer over tid.

Ellers er det sveiping som styrer det meste her. Det vil si at du trekker en finger fra enden og over skjermen for å bla mellom meny, åpne programmer og annet. Det virker intuitivt og uvant på samme tid, siden vi er vant til menysystemene til iPhone, Android og Symbian.

Hvordan N9 fungerer som dagligtelefon satser vi på å finne svaret på når vi kommer med en full test. Følg med videre!

I mellomtiden kan du for øvrig lese vår sak som tar for seg detaljene om N9.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentreLaderen er utformet på en stilig måte.Denne gummibeskyttelsen følger med i esken sammen med telefonen.Minijack, Micro-USB og SIM-kort settes inn på toppen av telefonen.Kameraet sitter på baksiden.Menysystemet er helt ulikt alt annet på markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.