MOBIL

Unboxing av Nokia Lumia 800

Nokias første Windows-telefon er på plass. Vi har pakket den ut.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. des. 2011 - 15:37

Nokia Lumia 800 er Nokias første Windows Phone 7-telefon. Den ble lansert sammen med Lumia 710, som er en billigere telefon. Det er altså Lumia 800 som er toppmodellen, og vi har fått et eksemplar inn til test.

Telefonen er i utforming så godt som helt lik Nokia N9. Forskjellene ligger i detaljene. Skjermen er mindre, men det er menytaster under skjermen. Kameraet på fremsiden er fjernet. Kameralyset på baksiden er flyttet. Utover dette er de to telefonene like.

I alle fall på utsiden. På innsiden er forskjellene store. De kjører åpenbart forskjellig operativsystem, og Lumia 800 kjører Windows Phone 7.5 Mango. Maskinvaren er også ulik. Lumia 800 har systembrikken Qualcomm MSM8255T, som har prosessor på 1,4 GHz.

SE OGSÅ: Spesifikasjonslisten til Nokia Lumia 800I esken

Nokia har pakket følgende ned i esken til telefonen:

  • USB-lader
  • USB-kabel
  • Etui
  • Stereohodesett/håndfri
  • Bruksanvisning

Batteriet til telefonen er ikke mulig å fjerne på noen enkel måte.

Førsteinntrykk

Vi har allerede hatt anledning til å prøve telefonen under Nokia World i London, og inntrykket derfra sitter fortsatt. Telefonen er nydelig utformet, har god kvalitetsfølelse, og føles kjapp i bruk. Skjermen er skarp, og har god kontrast. Dette ser umiddelbart ut til å fungere veldig bra.

Det er ikke all verden med apper installert på forhånd, men de som er her er spennende. Du har Nokia Maps, Nokia Drive og Nokia Music. De to første gir deg mulighet til å bruke telefonen til navigasjon, mens sistnevnte er musikkspiller med mulighet for kjøp av musikk og streaming av radiokanaler.

Vi kommer tilbake til alle detaljene i testen, og i mellomtiden anbefaler vi at du tar en titt på lyntesten av telefonen.Lumia 800.Windows-taster under skjermen.Kameraet på baksiden.Plass til Micro-SIM-kort og USB finner du på toppen.Sammenlignet med Nokia N9 (til venstre).Designen er så godt som prikk lik.Telefonen kommer i denne esken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.