Unboxing av LG P970 Optimus Black

LGs nye Optimus har verdens lyseste skjerm. Vi har pakket den ut.

Unboxing av LG P970 Optimus Black

LGs nye Optimus har verdens lyseste skjerm. Vi har pakket den ut.

I dag plukket vi opp LGs nye P970 Optimus Black på postkontoret. Denne telefonen har skjermtypen NOVA, som ifølge LG skal være den lyseste på markedet.

Med dette menes lysstyrken i skjermen, som skal ha en maks lysstyrke på 700 nits, eller 700 cd/m2. I praksis betyr dette at skjermen har en veldig høy lysstyrke. Dette ser du helt klart når du skrur lyset på skjermen opp til maks styrke. 

Vi har allerede forsøkt skjermen i direkte sollys, og konstaterer at den fungerer bra.

LES OGSÅ: Sammenligning av Nova-skjermen med andre skjermtyper

Skjermtypen skal også ha andre fordeler, som at det bruker 50 prosent mindre energi enn vanlige LCD-skjermer, og at den ved visning av hvitt bilde bruker 50 prosent mindre energi enn AMOLED-skjermer. Det siste er spesielt interessant ved surfing, da den dominerende fargen på nettsider som regel er hvit.

Unboxing

Hvordan det fungerer i praksis gjenstår å se. Til nå har vi stort sett bare pakket telefonen ut av esken og skrudd den på. Med i esken fulgte dette:

  • Stereohåndfri av typen gummipropp
  • USB-kabel (Micro-USB)
  • Lader med USB-utgang
  • Bruksanvisning
  • Minnekort på 2 GB (står i telefonen)

Optimus Black er laget i plast, men skjermen er dekket av glass. Bakdekselet er avrundet ut mot langsidene av telefonen, noe som gjør at den ligger godt i hånda. Tross plastkonstruksjon føles den solid.

På toppen av telefonen finner vi 3,5 mm minijack-tilkobling og Micro-USB-tilkobling som er skjult bak et lite skyvedeksel. På toppen sitter også av- og på-knapp.

Under skjermen finner vi et berøringsfølsomt panel med meny- og funksjonstaster, mens det på siden sitter volumtast og en såkalt "G-tast". 

Sistnevnte brukes for å aktivere en rekke bevegelsesfunksjoner i telefonen. Du holder tasten nede og rister telefonen lett for å svare på innkommende anrop for eksempel.

Skjermen har standardoppløsningen i denne klassen, 800 x 480 piksler. Den ser skarp og klar ut, takket være den voldsomme lysstyrken. Vi stilte den like greit til maks for å over tid finne ut om den i bruk er merkbart lysere enn andre skjermer.

Optimus Black har et ganske standard Android-menysystem. Det er widgeter og snarveier på startskjermen, og det er til sammen sju startskjermer å bla mellom. Hovedmenyen er i utgangspunket organisert med alle programmer i én visning, men du kan enkelt kategorisere denne menyen, slik at for eksempel spill vises under ett.

Førsteinntrykket er at responsen i telefonen er god, og at den har maskinkraft nok til å takle det meste. Dette må vi selvsagt komme tilbake til i den fulle testen.

Testen regner vi med å ha klar tidlig i kommende uke, så det er altså bare å følge med på Mobili over helgen.

I MELLOMTIDEN: Les vår lyntest av LG Optimus Black

Har du spørsmål om telefonen, eller ønsker at vi skal undersøke noe nærmere i testen? Si fra i kommentarfeltet under!

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå