MOBIL

Unboxing av LG P970 Optimus Black

LGs nye Optimus har verdens lyseste skjerm. Vi har pakket den ut.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. mai 2011 - 11:49

I dag plukket vi opp LGs nye P970 Optimus Black på postkontoret. Denne telefonen har skjermtypen NOVA, som ifølge LG skal være den lyseste på markedet.

Med dette menes lysstyrken i skjermen, som skal ha en maks lysstyrke på 700 nits, eller 700 cd/m2. I praksis betyr dette at skjermen har en veldig høy lysstyrke. Dette ser du helt klart når du skrur lyset på skjermen opp til maks styrke. 

Vi har allerede forsøkt skjermen i direkte sollys, og konstaterer at den fungerer bra.

LES OGSÅ: Sammenligning av Nova-skjermen med andre skjermtyper

Skjermtypen skal også ha andre fordeler, som at det bruker 50 prosent mindre energi enn vanlige LCD-skjermer, og at den ved visning av hvitt bilde bruker 50 prosent mindre energi enn AMOLED-skjermer. Det siste er spesielt interessant ved surfing, da den dominerende fargen på nettsider som regel er hvit.

Unboxing

Hvordan det fungerer i praksis gjenstår å se. Til nå har vi stort sett bare pakket telefonen ut av esken og skrudd den på. Med i esken fulgte dette:

  • Stereohåndfri av typen gummipropp
  • USB-kabel (Micro-USB)
  • Lader med USB-utgang
  • Bruksanvisning
  • Minnekort på 2 GB (står i telefonen)

Optimus Black er laget i plast, men skjermen er dekket av glass. Bakdekselet er avrundet ut mot langsidene av telefonen, noe som gjør at den ligger godt i hånda. Tross plastkonstruksjon føles den solid.

På toppen av telefonen finner vi 3,5 mm minijack-tilkobling og Micro-USB-tilkobling som er skjult bak et lite skyvedeksel. På toppen sitter også av- og på-knapp.

Under skjermen finner vi et berøringsfølsomt panel med meny- og funksjonstaster, mens det på siden sitter volumtast og en såkalt "G-tast". 

Sistnevnte brukes for å aktivere en rekke bevegelsesfunksjoner i telefonen. Du holder tasten nede og rister telefonen lett for å svare på innkommende anrop for eksempel.

Skjermen har standardoppløsningen i denne klassen, 800 x 480 piksler. Den ser skarp og klar ut, takket være den voldsomme lysstyrken. Vi stilte den like greit til maks for å over tid finne ut om den i bruk er merkbart lysere enn andre skjermer.

Optimus Black har et ganske standard Android-menysystem. Det er widgeter og snarveier på startskjermen, og det er til sammen sju startskjermer å bla mellom. Hovedmenyen er i utgangspunket organisert med alle programmer i én visning, men du kan enkelt kategorisere denne menyen, slik at for eksempel spill vises under ett.

Førsteinntrykket er at responsen i telefonen er god, og at den har maskinkraft nok til å takle det meste. Dette må vi selvsagt komme tilbake til i den fulle testen.

Testen regner vi med å ha klar tidlig i kommende uke, så det er altså bare å følge med på Mobili over helgen.

I MELLOMTIDEN: Les vår lyntest av LG Optimus Black

Har du spørsmål om telefonen, eller ønsker at vi skal undersøke noe nærmere i testen? Si fra i kommentarfeltet under!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.