MOBIL

Unboxing av HTC Radar

Windows-telefonen Radar dukket plutselig opp. Vi har pakket den ut på video.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. okt. 2011 - 13:05

HTC lanserte Radar samtidig med den nye Windows-toppmodellen Titan for snart to måneder siden. Og nå er den her, klart for butikkene og Windows Phone 7.5 Mango-hungrige mobilkjøpere. 

Denne telefonen har et deksel skåret ut i ett stykke aluminium, veier 137 gram og er 1,1 cm tykk. Skjermen er 3,8 tommer og har oppløsningen 800 x 480 piksler. Under skallet sitter en prosessor på 1 GHz, 512 MB arbeidsminne og inntil 6,5 GB lagringsminne.

Om du kjenner til Windows Phone 7 vet du også at det ikke er støtte for minnekort. Dermed har altså Radar et ganske begrenset lagringsminne.

Kameraet knipser bilder i fem megapikslers oppløsning, og tar video i HD-oppløsningen 720p. Resten av spesifikasjonene finner du hos HTC.Dette følger med vårt testeksemplar.

I esken

Som vanlig når vi får telefoner inn til test vanker det unboxing. Radar ble levert i en egen pakke som er tiltenkt sånne som oss som tester telefoner. Så vi må understreke at dette ikke er esken du får telefonen i når du kjøper den.

Uansett, det som fulgte med var:

  • Lader med USB-tilkobling
  • USB-kabel
  • Stereoøreplugger med håndfri

Og telefonen, selvsagt. I esken sammen med telefonen vil du naturligvis også finne bruksanvisning. Mer unboxing-galskap finner du ved å spille av videoen i toppen av artikklen.

Det umiddelbare inntrykket vi får av Radar er at den føles solid og godt bygget. Dekselet i metall er helt klart med på å bidra til dette. Skjermen er dekket av glass. 

Noen plastdeler finner vi. Dekselet som skjuler SIM-kortet er i plast, i tillegg til et plastdeksel øverst på telefonen.

Radar har ikke utskiftbart batteri, så dersom dette er noe du går rundt og tenker på er ikke Radar telefonen for deg.

Etter at vi omsider hadde fått skrudd telefonen på og trykkes oss igjennom alle vilkårene vi måtte godta i de forskjellige appene og funksjonene satt vi igjen med en Windows-telefon med Windows-menyer (surprise!), og en telefon som føles kjapp og god i bruk.

HTC har inkludert programvaren HTC Locations, som er en karttjeneste. Du kan laste ned kart til telefonen, og dersom du kjøper en lisens kan du også bruke den til navigasjon.

Vi kommer selvsagt tilbake til alt dette i testen som er på vei.

I mellomtiden kan du jo for eksempel titte på bildene under (som i dag er tatt med Nokia N9 av ymse grunner).Umiskjennelig Windows Phone 7.5.Dekselet over SIM-kortet er laget i plast.Windows-taster under skjermen.Resten av dekselet er i metall.

Følg med. Testen dukker opp før du aner!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.