MOBIL

Unboxing av HTC Flyer

Vi har pakket HTC Flyer høytidelig ut og fanget seremonien på video.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. mai 2011 - 14:38

HTC lanserte under Mobile World Congress i Februar sin aller første tablet, HTC Flyer. Dette er en tablet med sju tommers skjerm som kjører Android Gingerbread. Det var ganske oppsiktsvekkende at HTC valgte å lansere med "telefonversjonen" av Android, og ikke den nye tablet-versjonen Honeycomb.

Dette er nok gjort fordi HTC da fikk større kontroll over brukergrensesnittet. HTC utstyrer alle sine produkter med sitt eget menysystem Sense, og Flyer er intet unntak.

Kommer med penn

Det som gjør Flyer spesiell er at den leveres med en penn. Denne lar deg tegne på skjermen, og kan brukes til å merke tekst. Du kan imidlertid ikke navigere med pennen, og det vil for eksempel ikke fungere å klikke på lenker eller ikoner.

Skjermen måler som sagt sju tommer, og har oppløsningen 1024 x 600 piksler. Skjermen har altså samme spesifikasjoner som Samsungs sjutommers Galaxy Tab.

LES OGSÅ: Slik er HTC Flyer

Førsteinntrykket vi får når vi pakker ut Flyer er at den er forsvinnende liten i forhold til Apples iPad 2. Den føles også godt bygget, med metall i bakdekselet og en avbuet konstruksjon. Flyer ligger godt i hendene, og føles tross en vekt på 415 gram ikke spesielt tung.

Ingen

pennholder

Det vi stusser litt på er hvorfor det ikke er mulig å feste den medfølgende pennen til selve tableten. Da HTC demonstrerte Flyer i Barcelona viste de også frem en veske til Flyer med holder til pennen. Denne følger ikke med i esken. Vi tenker umiddelbart at vi kommer til å rote vekk pennen før eller siden.

OPPDATERT: Det viser seg at det er vi som ikke er flinke nok til å lete. Det følger faktisk med en liten veske til Flyer i esken. Denne har penneholder på utsiden.

Pennen er for øvrig også laget i metall, og har to taster. Øverst er visketasten og nederst er markeringstasten. Holder du visketasten nede visker du, og holder du markeringstasten nede kan du merke tekst og annet innhold, samt ta skjermskudd av det du viser på skjermen.

Pennen drives av ett AAAA-batteri som settes inn på toppen.

Rask

Etter oppstart møtes vi at HTCs Sense-menysystem. Det sitter en 1,5 GHz enkjerneprosessor i tableten, og den har 1 GB arbeidsminne. Førsteinntrykket er at Flyer er kjapp i frasparket, og at den laster og viser nettsider bra.

Vi kommer med test av Flyer den nærmeste tiden, så det er altså bare å følge med på Mobili.no. Sjekk ut videoen på toppen for unboxing.

LES OGSÅ: Lyntest av HTC Flyer

NESTE SIDE: Bilder av HTC Flyer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.