MOBIL

Unboxing av HTC Chacha

Vi har fått inn HTCs Facebook-telefon til test.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. juli 2011 - 12:48
Vis mer

I februar lanserte HTC to "Facebook-telefoner". Salsa og Chacha er utstyrt med en egen Facebook-tast som skal gjøre det lett å dele saker og ting på det sosiale nettverket. 

Av disse to er det Chacha som kommer til Norge, og denne dumpet nettopp inn i vårt redaksjonslokale. Vi er spent på denne telefonen av flere årsaker enn at den har Facebook-funksjoner. Med fulltastatur, trykkskjerm og Android under panseret kan den nemlig være en god businesspartner også.

Vi bruker begrepet unboxing løst her, for testeksemplaret ble levert i en hvit eske med USB-kabel, lader og telefonen. I salgsforpakningen regner vi med at det ligger en hel del andre saker, som bruksanvisning og minnekort.

Bøyd

Telefonen har en liten bøy på midten. Den har metalldeksel på fronten og på en stripe over bakdekselet. Telefonen føles solid og godt bygget.

Det er 41 taster under skjermen, hvor en er en egen Facebook-tast og fire er piltaster. I tillegg til disse er det taster for å svare og legge på mellom skjermen og tastaturet. Under skjermen sitter det også et berøringsfølsomt panel med taster for hjem, meny, tilbake og søk slik som på alle Android-mobiler.

Skjermen måler ikke mer enn 2,6 tommer, og har oppløsningen 480 x 320 piksler. Dette er ikke den råeste oppløsningen du får, men til denne størrelsen fungerer det bra, og vi syns umiddelbart at Chacha har skarpt og fint bilde.

Spesialmenyer

Menyene er en variant av HTC Sense, men siden skjermbildet kun vises i landskapsmodus er oppsettet annerledes enn på andre HTC-telefoner. I hovedmenyen er for eksempel sortering av alle, hyppig brukt og nedlastede apps lagt på høyre side av skjermen.

En sak vi er spente på er hvordan telefonen håndterer apps som er laget for bruk kun i portrettmodus. Vi har forsøkt oss på en slik app, og må i denne holde telefonen sideveis. Ikke direkte praktisk, spesielt ikke når vi skal skrive inn tekst.

Test på vei

Men hvor stort problem dette eventuelt er kommer vi tilbake til når vi legger ut testen av HTC Chacha. I mellomtiden kan du ta en titt på bildene vi har tatt av telefonen.

Som vanlig oppfordrer vi deg til å si fra i kommentarfeltet dersom det er noe du vil at vi skal sjekke ut for deg.Vi fikk med lader og USB-kabel. SIM- og minnekort settes inn under bakdekselet.Tastaturet har 41 taster. Ingen egne taster for norske bokstaver, men de er tilgjengelig med en funksjonstast.Facebook-tasten sitter under selve tastaturet.Kameraet på baksiden har 5 MP og autofokus.Menysystemet er HTC Sense, men i en spesialtilpasset versjon.

Test av HTC Chacha kommer i neste uke. Følg med!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.