KRAFT

Umulig å fylle kraftmagasinene i høst

IKKE FULLE: Kraftmagasinene kan umulig bli helt fulle i høst, sier Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen.
IKKE FULLE: Kraftmagasinene kan umulig bli helt fulle i høst, sier Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen. Bilde: Øyvind Lie
Øyvind LieØyvind Lie
19. aug. 2011 - 13:47

Årsaken er at flerårsmagasinene er så hardt nedtappet.

– Vannmagasinene har gått fra et rekordlavt nivå til et normalt nivå på veldig kort tid. Vi kommer til å fylle opp alle ettårsmagasiner. Men selv om flerårsmagasinene har blitt fylt betydelig, tar det mer enn ett år å fylle disse selv om det regner kraftig, sier Rynning-Tønnesen til Montel.

Les også: Vi eksporterer rekordmye kraft

80-90 prosent

Hvis alt går som normalt, vil magasinfyllingen nå 80-90 prosent av sitt maksimale potensial.

– De 10 prosent pluss som vi ikke får fylt opp, er langtidsmagasinene som ikke kan bli fulle. Så maks teoretisk fyllingsgrad er 80-90 prosent for høsten uansett hvor mye det regner, sier konsernsjefen til bransjemediet.

Les også: – Kraftsituasjonen er normal

Lav vannstand

Ifølge Thomson Reuters Live Power Intelligence hadde Blåsjø, Norges største kraftmagasin, en fyllingsgrad i forrige uke på 51 prosent, mens Svartevann, som forsyner Sira-Kvina, hadde enn fylling på bare 42 prosent.

Les også: – Kraftkablene gir lavere strømpris

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.