NYHETER

Ulykkesveg kan åpne før planlagt

Samferdselsdepartementet har gitt entreprenørene ny frist til å fortelle hva det vil koste å framskynde åpning av E18 mellom Tønsberg og Sandefjord.

Både entreprenører som bygger vegen, og ansvarlige i Statens vegvesen har bekreftet at det fint lar seg gjøre å få ferdig vegen før opprinnelig åpningstid i oktober i år. Foto: Sveinung Berg Bentzrød, Scanpix
Både entreprenører som bygger vegen, og ansvarlige i Statens vegvesen har bekreftet at det fint lar seg gjøre å få ferdig vegen før opprinnelig åpningstid i oktober i år. Foto: Sveinung Berg Bentzrød, Scanpix Bilde: NTB scanpix
28. feb. 2014 - 10:07

Oslo (NTB): Torsdag var entreprenører og Statens vegvesen i møte med Samferdselsdepartementet for å få avklart en forsering av E18-strekningen mellom Tønsberg og Sandefjord, skriver Aftenposten.

Vegen skal ifølge kontrakten stå ferdig i oktober, men både entreprenører som bygger vegen, og ansvarlige i Statens vegvesen har bekreftet at det fint lar seg gjøre å få ferdig vegen før.

Møtet ga imidlertid ingen endelig avklaring, men entreprenørene har fått ny frist til å fortelle hva det vil koste å fremskynde åpningen av den kommende motorvegstrekningen som fremstår som nesten ferdig.

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) sa etter møtet at det trengs mer tid å få avklart hva som er mulig å få til.

– Å åpne tidligere vil kreve døgnkontinuerlig drift, noe som innebærer ekstrakostnader, sier Hoksrud.

Onsdag kunne avisen fortelle at ambulanser har rykket ut til 123 ulykker der det er meldt om personskade på de 2,5 milene der tofelts veg bygges ut til motorvei.

Nå skal det gås en ny runde mellom Vegdirektoratet og entreprenørene, før endelig beslutning tas av Samferdselsdepartementet.

Ifølge Hoksrud vil dette dreie seg om dager snarere enn uker. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.