BYGG

Ulvatne skal få orden på entreprenørene

Blir leder for entreprenørvirksomheten i BackeGruppen.

TILBAKE: For fire år siden forlot Sven Christian Ulvatne riksentreprenøren NCC til fordel for lokal virksomeht i Sandnes. Nå kommer han tilbake på riksarenaen.
TILBAKE: For fire år siden forlot Sven Christian Ulvatne riksentreprenøren NCC til fordel for lokal virksomeht i Sandnes. Nå kommer han tilbake på riksarenaen.
22. aug. 2012 - 15:52

For fire år siden valgte Sven Christian Ulvatne som administrerende direktør i NCC. I stedet gikk han til Backegruppen der han Går løs på Jæren Backe Bygg i Sandnes.

I mai måned ble han spurt om å overta stillingen som administrerende direktør i Backe Entreprenør Holdning etter at Kurt Opseth sluttet.

Les også: Backe vil vinne milliardmarked

Modnet

– Jeg var ikke moden da, men nå har jeg fått tenkt meg om. Det blir spennende.

Ulvatne sier den viktigste oppgaven nå blir å få tilbake prosjektfokuset, og komme tilbake til kjernevirksomheten i alle de 12 selskapene som er en del av holdingselskapet.

– Det er jo kjent at ren rekke selskaper leverer for dårlige resultater. Jeg vil starte med å gjøre meg kjent  med hvor problemene er, så vil jeg bidra til en endring i kulturen og holdningene i noen av bedriftene.

Han har ingen ambisjoner om å endre organiseringen av bedriftene, egne regionale virksomheter skal fortsatt være regelen for BackeGruppen.

Les også: Ja til passivhus innen 2015

Mangler nysgjerrighet

I Sandnes har han bygget opp Backe Bygg fra grunnen av, ved oppstart var det kun Ulvatne som var ansatt. Nå omsetter selskapet for i overkant av 200 millioner kroner og har 20 ansatte.

– Vi har ikke hatt en eneste skade på fire år, og vi har ikke hatt en eneste klage over byggfeil. Jeg er litt overrasket over at ingen har ringt meg for å spørre hva vi gjør for å oppnå slike resultater. Vi må være nysgjerrige og spørre oss selv hva vi gjør. Det er for utbredt i byggenæringen å ikke spørre seg om hva de som gjør det godt faktisk gjør. Vi er for opptatt av system og struktur, sier Ulvatne.

Les også: – Det er for få drivkrefter for nyskaping

Mange styreverv

Han fortsetter som styrelder i Backe Bygg, og tiltrer som styreleder i samtlige entpreprenørvirksomheter i BackeGruppen.

Han begynner i stillingen 1. november i år, og regner deretter med å tilbringe tre av ukens dager i Oslo, en dag i Sandnes og en dag på å besøke de forskjellige bedriftene.

Les også: BNL vil ha 200 millioner

Fikk du med deg disse byggsakene?

– Alle burde ha råd til å bo slik!

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Rundkjøring i tre etasjer

Slik blir nye Gardermoen

Vil selge boliger på Ikea  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.