BYGG

Ulovlige boforhold for polske byggarbeidere

Ingeniør. Sivilingeniør. Bygg og anlegg. Industri. Prosjektering. Byggeplass. Arbeidsmarked. Jobb. Lønn.
Ingeniør. Sivilingeniør. Bygg og anlegg. Industri. Prosjektering. Byggeplass. Arbeidsmarked. Jobb. Lønn. Bilde: colourbox.com
Trond Heggelund
11. mars 2008 - 07:36

Brannvesenet ble tilkalt til Valle og konklusjonen var klar: Her kan ikke folk bo, melder NTB.

– De rundt ti arbeiderne som var igjen i huset, fikk lov til å bli over natten etter at strømmen ble frakoblet på de farlige kursene. Det er mulig vannet blir kaldt, men det er langt bedre enn hva som i verste fall kunne ha skjedd. Tirsdag må arbeiderne ut av huset og ingen får bo på adressen før forholdene er utbedret, sier overingeniør Arne Bergsholm i Arbeidstilsynet til NTB.

Foretok razzia

Bakgrunnen for razziaen er opplysninger om de kritikkverdige forholdene som polske arbeidere har levd under mens de har jobbet for byggherren Harald Langemyhr AS.

Tre adresser var planlagt undersøkt, men mandag kveld rakk Arbeidstilsynet bare å gå gjennom ett husvære.

Ikke godkjente rømningsveier

– Det har bodd 70 polske arbeidere der. Nå var det ti tilbake. Hvor det er blitt av de andre, vet vi vel ikke sikkert. Men flere av dem har bodd i en kjeller uten muligheter til å lufte ut, verken gjennom vindu eller ventiler. Det fantes ikke godkjente rømningsveier. Kort sagt, meget uverdige forhold, sier Bergsholm.

Fortsetter i dag

Aksjonen fortsetter tirsdag. Da skal de to øvrige adressene der polske arbeidere bor, besøkes.

Eltilsynet skal gå over huset på Valle som nå blir stengt fram til alle elektriske ulovlige koblinger er rettet opp, melder NTB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.