KRIGEN I UKRAINA

Ukraina: Over 30 såret i russiske rakettangrep

Over 30 mennesker ble såret i russiske rakettangrep i Ukraina natt til mandag, ifølge ukrainske myndigheter. 

– Fare for rakettangrep. Trekk til tilfluktsrom, skrev Kyivs regionale myndigheter på Telegram natt til mandag. Her Ukrainas president  Volodymyr Zelenskyj.
– Fare for rakettangrep. Trekk til tilfluktsrom, skrev Kyivs regionale myndigheter på Telegram natt til mandag. Her Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Arkivfoto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

– Fem av dem er barn. Den yngste er en jente og bare åtte år gammel, skriver Sergij Lysak, leder for myndighetene i regionen Dnipropetrovsk, i sosiale medier.

De som ble såret, befant seg i byen Pavlohrad. 19 boligblokker, en rekke andre boliger og flere skoler og barnehager skal ha fått materielle skader.

Det er ikke kjent om noen ble såret eller drept i andre områder som også ble forsøkt angrepet.

Valerij Zaluzjnyj, øverstkommanderende i det ukrainske forsvaret, skriver på Twitter at 15 av 18 russiske krysserraketter i ukrainsk luftrom ble skutt ned. Noen av rakettene skal ha blitt skutt fra fly i Murmansk-området, ikke langt fra grensen mot Norge.

Myndighetene i Russland hevder de har truffet 140 mål i artilleriangrep i Ukraina. I tillegg ble jagerfly av typen Su-34 og Su-25 brukt i angrep mot mål i landet, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Natt til mandag gikk flyalarmen i den ukrainske hovedstaden.

Ukrainske medier skrev at eksplosjoner kunne høres flere steder i Kyiv, og også i regionene Dnipropetrovsk og Sumy.

Les også