KRIGEN I UKRAINA

Ukraina: Massive russiske angrep mot Ukrainas strømnett

Russiske rakett- og droneangrep har ødelagt energiverk i fem av Ukrainas fylker, opplyser Ukrenergo, selskapet som driver landets strømnett.

 Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock snakker med Ukrainas energiminister Herman Halushchenko under et besøk på et varmekraftverk som er blitt ødelagt i et russisk angrep. Bildet ble tatt 21. mai.
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock snakker med Ukrainas energiminister Herman Halushchenko under et besøk på et varmekraftverk som er blitt ødelagt i et russisk angrep. Bildet ble tatt 21. mai. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB
1. juni 2024 - 08:28

En kommandant i Ukrainas luftvåpen sier samtidig at Ukraina har skutt ned 35 av 53 russiske raketter, samt 46 av 47 droner.

Energiverkene som ble rammet tidlig lørdag morgen, ligger i alle deler av landet: Donetsk i øst, Zaporizjzja og Dnipropetrovsk i sørøst, Kirovohrad sentralt i landet og Ivano-Frankivsk i vest.

Ifølge Ukrenergo er det sjette gang siden mars at Russland gjennomfører et «massivt og komplekst» angrep mot landets sivile energianlegg.

Russland har de siste tre månedene trappet opp angrepene for å ødelegge Ukrainas kraftforsyninger. Angrepene har blant annet rammet vannkraftanlegg og varmeenergiverk. De har forårsaket omfattende strømbrudd og presset Ukraina til rekordhøy kraftimport.

Ukrainske soldater sliter ved fronten. De mangler artilleri og annet utstyr. Her fra Bakhmut i Donetsk-regionen.
Les også

Girer opp ammunisjon-produksjonen

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.