ENERGI

Mongstad: Opprettet sikkerhetssone – situasjonen er under kontroll

Det er opprettet en sikkerhetssone på 100 meter rundt Mongstad etter en temperaturøkning i en syretank. Situasjonen er under kontroll, melder brannvesenet.

Politiet opprettet sikkerhetssone rundt Mongstad-anlegget i Nordhordland.
Politiet opprettet sikkerhetssone rundt Mongstad-anlegget i Nordhordland. Foto: Rodrigo Freitas/NTB (arkiv)
17. nov. 2022 - 09:40

– Nødetatene rykket ut til stedet i forbindelse med ukontrollert temperaturøkning i syretank. Foreløpig sikkerhetssone på 100 meter etablert, skrev politiet på Twitter klokken 9.30.

Knappe 15 minutter senere opplyser brannvesenet til TV 2 at situasjonen er under kontroll.

– Oppvarmingen har avtatt. Så lenge den fortsetter å avta, skal det ikke være noe farlig, sier vaktkommandør Jostein Steinsland-Hauge.

Til Bergensavisen sier Hauge at det var en av bedriftene på basen som skulle varme opp et stoff, men ikke fikk stanset oppvarmingen.

– Blir syren så varm at den begynner å koke blir den etsende, og avgir farlige gasser som kan eksplodere, sier Hauge til avisen.

Ingen personer er skadd i hendelsen som skjedde på Mongstadbasen, som er Norges største forsyningshavn når det gjelder tonn over kai, og en av de største ISPS-havnene i Europa.

Det brenner i et lagerbygg på Borgenhaugen i Sarpsborg. Det stanser togtrafikken mellom Sarpsborg og Halden, og naboer blir evakuert.
Foto: Thomas Andersen / NTB
Les også

Brann i Sarpsborg stopper togene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.