OLJE OG GASS

Ukjent årsak til "Bourbon Dolphin"-forliset

Jannicke Nilsen
13. apr. 2007 - 08:30

«Bourbon Dolphin» kantret utenfor nordspissen av Shetlandsøyene, 75 nautiske mil fra kysten, klokken 18.20 i går.

Ankerfartøy

Årsaken til forliset er ennå ikke kjent. Slepebåten hadde et mannskap på 15 personer, hvorav 14 norske og en dansk statsborger. Redningsarbeidet pågår fortsatt.

Ulykken skjedde da skipet fungerte som ankerfartøy for riggen «Transocean Rather».

Fartøyet var i ferd med å snu ved riggen Transocean Rather, hvor den amerikanske oljegiganten Chevron er operatør. Båten skal ha kantret da det prøvde å få løs ankerne på riggen.

– Vi har ingen formening om hva som var årsak til ulykken. Det var stiv kuling fra sørvest i området, men det skal normalt sett være fullt håndterbart vær for arbeid av denne typen, sier direktør Trond Myklebust i rederiet Bourbon Offshore Norway AS til NTB.

Levert i oktober

Driftsdirektør i Bourbon Offshore Norway, Bjørn Remøy sier til NTB at det ikke har vært problemer med skipet tidligere. «Bourbon Dolphin» ble levert fra Ulstein Verft i oktober i fjor. Ankerhåndteringsfartøyet var da tiltenkt spotmarkedet, ifølge NTB.

Fartøyet var hovedsleper ved flyttingen av verdens største oppjekkbare rigg, «Maersk Inspirer». Ifølge bt.no var det også dette skipet som dro den tyske minesveiperen «Grömitz» av grunnen utenfor Florø i februar i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.