GUIDER

Ukens iPhone App: Voices

Få frem smilet med Voices

4. des. 2009 - 11:40
Vis mer

Juletiden handler mye om glede og i den forbindelse har vi denne uken valgt en applikasjon som definitivt kommer til å få frem smilet på de rundt deg. Voices er en utrolig moro og godt designet iPhone-applikasjon fra utviklerne i Taptaptap.

Enkelt forklart lar Voices deg endre stemmen din på mange forskjellige måter. Du kan høres ut som en robot, som du snakker i en megafon, som en anonymisert person på TV og mye annet. På bildet over ser du noen av mulighetene.

Programmet funker veldig enkelt og greit ved at du velger stemmetype, så begynner telefonen å ta opp din egen eller andres stemmer. Når du er ferdig å ta opp trykker du på stopptasten på skjermen, og Voices konverterer opptaket til stemmevalget du foretok. Selve konverteringen tar et par sekunder alt etter hvor lenge opptaket ditt varer og når den er ferdig kan du spille av opptaket og velge om du vil slette det eller lagre det.

Menyen er nokså lik på hovedmenyen til iPhone. Den består av to sider med ni stemmevalg på hver side. For de av dere som ikke hadde 2MX på skolen er det altså totalt 18 forskjellige stemmer du kan velge mellom. Faktisk så er det 17 for det ene valget er bare en vanlig taleopptaker, som i grunn finnes på telefonen fra før.

Du blar frem og tilbake i disse to sidene på samme måte som du gjør ute i hovedmenyen på telefonen. Hvert av valgene har et eget ikon i tillegg til tittel. 

Nederst i midten på skjermen er det en god gammeldags kassett med teksten "Recordings" på. Dersom du trykker på denne kommer du inn til en oversikt over dine lagrede opptak. Opptakene ligger i en liste og viser ikonet for det stemme valget det er blitt spilt inn med. Jo mindre du har endret navn på lydklippet vil det også hete det samme som den valgte effekten. Lydklippene dine er sortert på dato og opplyser om dato, måned, år og klokkelsett for når det ble spilt inn.

Hva ville denne applikasjonen vært god for om man ikke kunne dele disse lydklippene med andre? Voices lar deg selvfølgelig enkelt dele dine klipp via Twitter, Facebook eller e-post. Det eneste du trenger å gjøre er å velge "Share" i listen og deretter hvor du vil dele, enklere blir det ikke.

Voices har et utrolig fint design og superenkelt brukergrensesnitt med fine animasjoner som skaper liv i applikasjonen.

Med Voices har du en god unnskyldning til å kunne være litt barnslig. Blant annet har du nå muligheten til å snakke med heliumstemme uten at det går på bekostning av hjernecellene dine. Du kan garantert skape en god latter hos de fleste, tar du opp en krangel mellom deg og din kjæreste vil du definitivt kunne le av det etterpå!

Har du barn vil de også sannsynligvis finne Voices utrolig artig.

Voices koster 6,- og kjøpes i AppStore (iTunes-link)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.