GUIDER

Ukens iPhone App: TimeTuner

En bedre klokkeradio til iPhone.

16. nov. 2009 - 10:43
Vis mer

TimeTuner er en radio- og alarmapplikasjon til iPhone, og er ikke helt ulik den norske radioapplikasjonen DroolRadio (les anmeldelse av DroolRadio her).  TimeTuner har imidlertid enda litt flere funksjoner å by på, og gir deg det meste du kan forvente av en fullverdig klokkeradio, pakket inn i en fin design.

I likhet med DroolRadio må også TimeTuner være åpent for at funksjonene skal være aktive, noe som skyldes restriksjonene i iPhone OS. DreamSurface, som har laget programmet, anbefaler at man har iPhonen/iPoden koblet i laderen over natten for å spare på batteriet.

Klokkeradio

TimeTuner er først og fremst en klokkealarm, men også en solid radioapplikasjon. Hovedskjermbildet viser alltid en stor klokke og den viser hvilken dato det er, hvilken radiokanal som spiller og når neste alarm er satt til. TimeTuner har også tidssonestøtte, dette betyr at tidsinnstillingene endrer seg automatisk, og at du alltid har de lokale radiokanalene tilgjengelig. Dersom du er utenlands viser applikasjonen også hva klokken er hjemme. NB: Vær obs på at det ikke er anbefalt å bruke internettradio når du befinner deg utenlands, da datatrafikk er svært dyrt straks du beveger deg utenfor norgesgrensen.

Telefonen går ikke i dvale mens du kjører TimeTuner, med mindre du tvinger den ved å trykke ned hviletasten på toppen av telefonen. Det kan derfor være lurt å justere ned lysstyrken på skjermen for å trekke minst mulig batteri. 

Klokkeradioen har to forskjellige visningsmodi. Dersom du trykker på klokken i hovedskjermbildet utvider den seg til å fylle hele skjermen. I standard visningsmodus har du mulighet til å lagre dine fire mest brukte radiokanaler eller spillelister slik at du alltid har disse lett tilgjengelig. Du kan også justere volumet og skjermens lysstyrke.

I tillegg til å våkne til musikk kan du også sovne til musikk. Programmet viser en tidslinje som går fra ett minutt til to timer. Her setter du enkelt hvor lenge du vil at musikken skal spille før den slår seg av. Når du har valgt ønsket tidsperiode begynner musikken å spille automatisk.

Klokkefunksjoner

TimeTuner lar deg sette et uendelig antall med alarmer Disse kan gjelde for forskjellige hendelser, dager og så videre. For hver alarm kan du velge å eskalere alarmvolumet, legge på vibrering og om den skal slumre. Hver alarm kan tilegnes et eget navn og settes til å repetere gitte dager.

Selv om du har sovnet med et hodesett plugget i telefonen vil applikasjonen spille musikken gjennom høyttalerne når alarmen går.

Radio

TimeTuner har full iPod-støtte, dette gjør at du kan ta nytte av all musikken som er lagret på din telefon og spille denne når du skal legge deg og når du skal stå opp. Via Radiotime har du også tilgang til over 14,000 radiokanaler live verden over. Radiotime er en verdensleder på streaming av internettradio. Applikasjonen har også det som kalles intelligent streaming, som velger den optimale streaming-kvaliteten for din internettilkobling.

Applikasjonen husker dine siste kanaler og disse ligger lett tilgjengelig i en liste over "nylige". Du kan også sette kanaler som favoritter, da vil også disse vises i en liste over "favoritter".

I tillegg til dette uendelige utvalget av musikk kommer TimeTuner med fire alternative alarmer som alle er like spenstige og irriterende. Applikasjonen har en funksjon som heter backup alarm. Her velger du en av de fire alarmene som backup i tilfelle streamen til radiokanalen du har valgt ikke er tilgjengelig når du skal stå opp.

TimeTuner gir deg en god del muligheter som verken DroolRadio eller iPhones egen alarmapplikasjon ikke har. Det eneste som kan skape litt stress er at programmet må være åpent, og da kreve unødvendig strøm, for at funksjonene skal være tilgjengelige. Dette har som nevnt ikke noe med applikasjonen å gjøre, men begrensningene som ligger i operativsystemet til Apple.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.