GUIDER

Ukens iPhone App: Pastebot

En meget vellaget utklippsbehandler til iPhone.

27. jan. 2010 - 16:30
Vis mer

Tapbots har til nå laget en serie av tre applikasjoner: Convertbot, Weightbot og Pastebot. Disse applikasjonene er verktøy som er designet som roboter, derav navnene -bot. Disse applikasjonene har rukket å få godt rykte på seg, da de er funksjonelle og meget enkle å bruke.

I dag tar vi for oss den nyeste av applikasjonene - Pastebot, som er en smart utklippsbehandler. (Når du leser utklippsbehandler tenk "Clipboard Manager".)

Da Apple omsider lanserte meget etterlengtede "klipp&lim" på iPhone i fjor, fikk funksjonen en glovarm velkomst. Det var endelig mulig å kunne kopiere tekst og bilder innenfor og mellom programmene på telefonen. Denne funksjonen omfavnet Tapbots med kjærlighet, og lagde Pastebot.

Hvordan Pastebot fungerer

Første gangen vil programmet ta deg med gjennom en kort brukerveiledning. Ikke vær redd - denne er kjapp og intuitiv. Etter introduksjonen vil du befinne deg på utklippstavlen, som gir deg en oversikt over dine utklipp. Hver gang du åpner Pastebot vil programmet automatisk lagre det siste som er blitt kopiert til utklippstavlen på telefonen. Dette vil da legge seg øverst i listen over utklipp. 

Når utklippene dine har lagt seg inn i Pastebot kan du videre endre, filtrere og organisere dem herfra. Du kan selvfølgelig også opprette nye klipp (tekst og/eller bilder) i programmet.

Pastebot lar deg óg legge til flere bilder i et klipp, dette er annen en måte å lage bildegallerier på telefonen din. Det vil opprettes en egen side for hvert bilde slik at du kan bla deg gjennom galleriet på vanlig måte.

Internsøk

Som i mange andre iPhone-applikasjoner kan du her dra ned skjermbildet for å få frem et internsøk som hjelper deg å finne det du leter etter. Pastebot gir deg mulighet til å navngi klippene dine, ved å gi et klipp et dekkende navn kan du ved hjelp av søket enkelt finne tilbake til det senere.

Uansett hva du velger å gjøre med klippene dine så står du til enhver tid fritt til å kopiere innholdet og lime det inn andre steder.

Behandling av klipp

Trykker du på et av klippene på utklippstavlen vil det falle ned en liten meny med litt nyttig info. For bilder får du frem dimensjoner og for tekst oppgis antall bokstaver teksten består av.

Denne menyen har også to knapper, den første gir deg muligheten til å lagre et bilde, bruke teksten i klippet som søketekst på Google, eller sende hele klippet via e-post. Den andre tasten tryller frem en større meny med en god del behandlingsalternativer. Igjen er det forskjellige alternativer for tekst og bilder. For tekst kan du eksempelvis konvertere til bare store eller små bokstaver, eller du kan legge til HTML-kode. For bilder kan du legge til en del forskjellige fargefiltre og justere lysstyrken.

Til høyre for hvert utklipp er det en piltast, denne tar deg inn i selve klippet. Her du kan også gjøre endringer. Tekst kan selvsagt redigeres, og bilder kan roteres og beskjæres. Behandlingsalternativene nevnt over ligger fremdeles tilgjengelige når man er inne på klipp.

For at du skal unngå en rotete utklippstavle lar Pastebot deg opprette mapper, så mange du vil. Programmet har et arkiv med en oversikt over alle mappene dine. Utklipp flyttes fra utklippstavlen til valgt mappe.

Inne i arkivet ligger også tasten som går til innstillingsmenyen som foreløpig nesten kun består av synkroniseringoppsett. 

Synkronisering

Dersom du har en Mac vi du få enda mer ut av denne applikasjonen. Du kan nemlig på superenkelt vis synkronisere klippene dine fra Pastebot til Macen og vise versa. Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned Pastebot Sync fra Tapbots' nettsider. Programmet er gratis.

Pastebot Sync for din Mac viser deg den ekte styrken til "klipp&lim". Du parer enkelt telefonen opp med maskinen din via et felles trådløst nettverket, så er du klar. Det eneste du trenger å gjøre så, er å holde fingeren din på et av klipp i omtrent 1 sekund, og vips så ligger det Macen din også! Synkronisering skjer momentant. For å sende noe andre veien, bruker du bare kopier-kommandoen på maskinen din. Pastebot må da være åpent på telefonen din for å kunne motta et nytt klipp.

Her kan du se en video over hvor enkelt og elegant Pastebot utfører synkroniseringen. 

Konklusjon

Pastebot er en applikasjon som byr på utvidet "klipp&lim"-funksjonalitet, som er utrolig enkelt å forstå seg på og enkelt å bruke. Du kan raskt lagre flere tekst- og bildeklipp på en felles utklippstavle. Notes-applikasjonen til Apple går fort i glemmeboken hvis man begynner å bruke Pastebot.

Muligheten for superenkel synkronisering med en Mac er et stort pluss.

Pastebot finner du her (iTunes-link). Prisen for programmet ligger på snertne 17 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.