GUIDER

Ukens iPhone App: Leveringer

Et program for deg som handler mye på nett og nesten ikke klarer å vente pakken kommer i posten.

30. sep. 2009 - 14:32

Denne uken har vi anmeldt et program som heter Delivery Status, eller Leveringer på godt norsk.

Leveringer er et sporingsprogram som er levert av Junecloud. Programmet lar deg spore pakker som er på vei til deg i posten, og har støtte for de største nettbutikkene og leveringstjenestene, innkludert Posten Norge.

Når du skal legge til en bestilling i denne applikasjonen trykker du først på rediger og deretter på pluss-tegnet nederst i venstre hjørne. Først velger du hvor du har kjøpt den fra, eller hvem som skal levere den, fra en liste. Så skriver du inn navnet på bestillingen din, dette velger du helt selv hva skal være. Til slutt smeller du inn sporingsnummeret og trykker på lagre øverst til høyre. Så enkelt var det. Nå kan du til en hver tid sjekke hvor langt pakken din er kommet uten å være avhengig av å ha sporingsnummeret tilgjengelig.

Programmet vil vise en liste over alle pakkene du venter på og de du har mottatt. Selv om en pakke har blitt levert til deg slettes ikke sporingen fra listen, dette må du i så fall gjøre manuelt.

Listen forteller deg hvor mange dager det er igjen før de forskjellige pakkene blir levert og hvor langt de er kommet på sin ferd. De forskjellige leveringstjenestene har fått tildelt egne farger slik at det er lettere å skille de forskjellige bestillingene i listen. Du kan enkelt endre rekkefølgen på varene manuelt, eller du kan velge å sortere de på dato. Dette gjør du inne i innstillingsmenyen.

Nederst i skjermbildet er det en menylinje som viser ikonet for innstillingsmenyen, en tast for redigering og informasjon om når siste synkronisering ble gjort. Du kan registrere deg på nettsidene til Junecloud og dersom du har Mac kan du laste ned en widget som du kan synkronisere med applikasjonen på iPhonen din.

Inne i innstillingsmenyen kan du som sagt sortere på dato, du kan logge deg inn dersom du har bruker for å synkronisere og du kan få se en FAQ dersom du lurer på noe.

Redigertasten gir deg også mulighet til å slette bestillinger og flytte på rekkefølgen de ligger i. Du kan også slette en bestilling ved å sveipe fingeren over skjermen fra venstre til høyre. Herfra legger du også til en ny bestilling i listen, dette gjør du ved å trykke på plusstegnet nede i venstre hjørne.

Dersom du trykker på en bestilling får du denne opp på en egen side. Her viser den samme informasjon som i listen og litt til, som når status sist ble oppdatert. Du kan herfra velge å se detaljene i en intern nettleser, med andre ord den samme informasjonen du får på en datamaskin, bare at du slipper å gå ut av programmet. I tillegg til dette kan du også få vist hvor pakken din befinner seg på et kart.

Det hjelper å kunne følge med dersom du er en utålmodig type.

Leveringer koster 17 kroner i AppStore og du kan laste den ned her. (iTunes-link)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.