GUIDER

Ukens iPhone App: Drool Radio

Smukk og god radio til iPhone.

9. okt. 2009 - 19:22

DroolApps.com gir oss DroolRadio, en radioapplikasjon til iPhone.

DroolRadio gir deg streaming av radiokanaler fra internett i høy kvalitet. Programmet har fått en pen design og er ekstremt enkelt å bruke. Du kan velge fra et stort antall kategoriserte radiokanaler fra mange av verdens land som oppdateres jevnlig.

Siden det streames fra internett kan du høre på hvilken som helst kanal uavhengig av hvilket land du befinner deg i. Dette betyr også at du ikke bruker en FM-radioantenne og slipper, som du må på mange andre telefoner, å plugge i høretelefoner for å få tilgang til radioen.

DroolRadio vil automagisk tilpasse bitraten på streamingen etter hvilken båndbredde som er tilgjengelig, du vil med andre ord få best kvalitet og flyt dersom du er koblet til Wi-Fi.

Foreløpig støtter DroolRadio kun engelsk og norsk språk, som for oss nordmenn strekker mer enn godt nok til.

Bruken

Første gang du åpner programmet blir du bedt om å velge hvor i fra hvilket land du vil høre radio og DroolRadio vil gi deg en rekke radiokanaler. Når du har fått dette unnagjort er det det bare å velge kanal ved å bla med hjulet på skjermen og trykke på tasten som heter 'SPILL'. Så enkelt er det, du trenger ikke å tenke på frekvenser og den slags.

Artistnavn og sangtittel vises dersom radiokanalen sender denne informasjonen.

Trykker du på tasten som heter 'STASJONER' kan du finne og legge til flere kanaler i listen din. Her kan du hente kanaler fra lister kategorisert på land eller sjanger, eller du kan enkelt og greit søke etter den kanalen ønsker å finne. Her ligger det også en favorittliste hvor du kan bestemme kanaler som skal ligge lagret i radioen. Du vil og her finne en tast du kan bruke for å se om det har kommet oppdaterte kanallister.

For å legge en radiokanal til i favorittlisten holder du inne 'STASJONER'-tasten i tre sekunder til du hører en lyd, samtidig som denne kanalen spiller.

I tillegg til å legge til flere radiokanaler kan du også streame nettadresser. Ved å trykke 'Legg til'-tasten under 'Brukerdefinert' kan du skrive inne nettadressen til filer som ligger på nettet, gi filen et navn, og legge den til i kanallisten.

Innstillinger

Inne på innstillingsmenyen kan du velge mellom fem forskjellige fargetema til radioen, du kan velge å ha av eller på lydeffekter og tilpasse streamingen. Du kan se en oversikt over din bruk av DroolRadio, og kan du også stille inne en sovefunksjon, hvor du velger hvor lenge radioen skal spille før den slår seg av.

Klokkeradio

I tillegg til de to tastene nevnt over er det en bryter som slår av og på en alarmfunksjon. Her velger du enkelt og greit hvilken kanal som skal spilles når alarmen går og til hvilket tidspunkt. Du kan og sette på slumring og vibrerende varsling. Denne funksjonen vil sikkert mange sette pris på.

For enkelhets skyld vil det komme lyd ut av høyttalerene når du setter på radioen, selv om du har din iPhone satt på lydløs. Dersom du liker å ha telefonen din på lydløs om natten vil altså radioen spille når det er på tide å stå opp. Dersom du ikke har programmet åpent når du sovner vil derimot radioen ikke spille, verken radioen eller alarmfunksjonen kan brukes dersom ikke programmet er åpent.

Oppsummert

DroolRadio er en utrolig brukervennlig radioapplikasjon. Du har et hav av kanaler å velge mellom fra en drøss med land rundt om i verden og et grenesnitt som er en fryd å bruke. Når det er så enkelt å bruke blir det gjerne mer aktuelt å benytte seg av.

Verdt å notere seg: Like om hjørnet kommer neste versjon av denne applikajosnen, versjon 1.2, med over 350 nye kanaler i tillegg til en forbedret brukeropplevelse og rettede småfeil.

DroolRadio koster 29 kroner i AppStore og kan lastes ned her. (iTunes-link)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.