IT

Ukens gratisprogram: Super

Stein Jarle Olsen
15. sep. 2008 - 07:20

I disse iPod-dager er mulighetene for å ta med seg video ut av huset enorme.

Problemet er bare at videoer kommer i alskens ulike formater, og de portable mediespillerne har stort sett bare støtte for hvert sitt format.

Konverterer

Derfor er det smart å ha et program som kan konvertere til det formatet akkurat din spiller takler, og Super (Simplified Universal Player Encoder and Renderer) er et slikt program.

Super takler stort sett alle inputformater, og de nødvendige kodekene er inkludert. Både lyd og video støttes, og du kan selv velge både oppløsning, bithastighet, samplingsfrekvens og flere andre parametre.

Enkelt

Om du ikke er helt sikker på hva du skal velge, har Super også predefinerte innstillinger for ulike enheter, blant annet Apple iPod, Microsoft Zune og Nokia- og Sony Ericsson-mobiler. Du kan til og med velge å enkode videofilene dine til BluRay-format for bruk for eksempel i PS3.

Vil du konvertere slik at de kan spilles direkte i DVD-spilleren, går også det an.

Drag-and-drop

Grensesnittet er kjapt, smertefritt og brukervennlig, selv om alle innstillingene første gang kan virke noe overveldende. Du drar rett og slett over filen du vil konvertere, velger målformat og innstillinger, og trykker "Encode".

Så analyserer Super filen din og lager en ny fil med innstillingene du har valgt.

Tar tid

Som med all annen videokonvertering tar det ofte litt tid, men her gikk en nedskalering av en 75 MB WMV-fil med oppløsning 640x480 til MPEG-1 i 320x240 på bare et par minutter.

Resultatet ble cirka 20 MB, og bortsett fra lavere oppløsning, var kvaliteten stort sett den samme.

Super kan lastes ned fra produsent ERightSofts hjemmeside (heeelt nederst på siden finner du download-lenken), og er på ca. 28 MB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.