IT

Ukens gratisprogram: MP3Gain

Stein Jarle Olsen
29. apr. 2008 - 13:45

For tiden er det nærmest blitt standard å benytte datamaskinen, iPoden eller en annen form for MP3-spiller som hovedkilde til musikken hjemme. Da er det ofte litt irriterende å måtte fintune volumknappen for hver nye sang, ettersom hver musikkfil har sitt eget volumnivå som gjerne er litt forskjellig fra neste.



Ingen kvalitetsforringing

Løsningen heter MP3Gain, og er et enkelt lite program som lar deg justere volumnivået på filene dine uten at det skal gå utover kvaliteten på noen som helst måte. Programmet hevder å kunne utføre en statistisk analyse som slår fast hvor høyt volumet høres ut for det menneskelige øre, og kan justere det deretter.



Kvaliteten blir som nevnt ikke forringet, ettersom programmet endret volumet direkte i MP3-filen uten å måtte enkode den på nytt.



Kjapt gjort

Grensesnittet er særdeles enkelt og brukervennlig: du kan først velge å analysere en fil (eller mange filer samtidig, om du ønsker det) for å finne det eksisterende volumnivået. Så kan du taste inn et mål i desibel og klikke ”Track Gain”. Analyseprosessen tar noen få sekunder, mens selve volumjusteringen vanligvis er unnagjort på et øyeblikk. Veldig enkelt, veldig praktisk.



Det finnes også en utvidelse som gjør at programmet også støtter Apples AAC-filer for de som måtte ønske det.



Programmet kan lastes ned fra Sourceforge , og er selvfølgelig gratis.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.