IT

Ukens gratisprogram: MediaMonkey

Stein Jarle Olsen
13. okt. 2008 - 07:05

Vi hater monopolløsninger. Uansett om det gjelder å sende brev, se Tippeligaen på TV eller hva det nå måtte være: Vi hater monopolløsninger.

Derfor liker vi heller ikke iTunes, av den enkle grunn at det tilsynelatende er det eneste programmet iPodene våre vil kommunisere med – til tross for at iTunes jo har blitt ganske brukervennlig i det siste.

Synkroniserer

Det er her MediaMonkey kommer inn. En liten ape som kan frigjøre deg fra Apples jerngrep – og det gjør heller ikke noe at den er en svært så kapabel musikkspiller. MediaMonkey kan nemlig synkroniseres med de aller fleste mediespillere på markedet i dag, deriblant nevnte iPod.

Og den har heller ikke Apple-programmets sære krav om at iPoden din kun kan være synkronisert til én PC. Derfor kan du, om du fremdeles vil beholde iTunes på hjemme-PC-en, for eksempel bruke MediaMonkey på jobb.

Eller på hytte-PC-en, laptopen eller mediesenteret i stua.

Enkelt

Vi installerte programmet på kontormaskinen, og kopierte kjapt over samtlige 750 låter fra iPoden, som vi tidligere hadde synkronisert hjemme.

Skulle vi gjort det med iTunes, ville det vært umulig, for den ville først krevd formatering av spilleren, og da ville jo alle låtene vært borte.

Justerer

Ellers støtter MediaMonkey volumjustering av låtene dine, slik at du slipper å måtte vri på volumknappen på annenhver låt.

Funksjonen er dog ikke optimal, ettersom du ikke har noen mulighet for manuell justering, og programmet har en tendens til å være noe ”forsiktig” i sine volumberegninger. Vi har for eksempel en låt som har langt lavere volum enn resten, og der justerte MediaMonkey volumet NED.

Til det bør du altså heller bruke tidligere omtalte Ukens gratisprogram: MP3GainFestspiller

Programmet har også de fleste funksjonene i både iTunes og Windows Media Player, som for eksempel ripping av CD-er, brenning av CD og DVD (kun lyd), konvertering av musikkfiler (gratisversjonen har en innebygget MP3-enkoder som du kan bruke et begrenset antall ganger, etter det må du finne en ny på egen hånd.),

MediaMonkey har også en egen partymodus, hvor du kan låse spillelisten med passord, og på den slippe innpåslitne festdeltakere som absolutt skal velge låter selv.

Og om du selv ikke føler deg i DJ-modus, har programmet også en egen Auto-DJ-funksjon.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

MediaMonkey fungerer godt både som hovedspilleren din, særlig om du har et annet program (VLC, hint hint!) til å ta seg av videobiten, og som ekstraspiller om du har ytterligere behov enn hva iTunes eller WMP klarer å levere.

Programmet er på cirka 6,5 MB, og kan lastes ned fra mediamonkey.com.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.