GRATISPROGRAMMER

Ukens gratisprogram: DVD Shrink

Stein Jarle Olsen
18. juli 2008 - 14:59

Sikkerhetskopiering er en fin ting, og med DVD Shrink kan du også ta sikkerhetskopier av dine dyrt innkjøpte DVD-filmer. For hvem har ikke opplevd at de dyrt innkjøpte Disney-filmene har kommet ut av barnas hender med stygge skraper og dermed vært uspillbare ved neste korsvei?Fullt lovlig

Loven gir deg nemlig lov til å ta så mange sikkerhetskopier du vil av DVD-filmer du selv eier. Du må altså eie dem, og ikke leie dem eller låne dem av en kamerat eller naboen.DVD-kopiering byr likevel på et par problemer. Først og fremst har platene vanligvis relativt avanserte kopisperrer, og for det andre består kommersielle DVD-er som oftest av to lag (9,4 GB), mens de vanlige, tomme platene du kjøper i butikken bare har ett lag (4,7 GB).Alt-i-ett

DVD Shrink løser begge disse problemene. Programmet klarer på egen hånd å bryte de aller fleste kopisperrer på markedet i dag.

I tillegg lar det deg plukke ut de delene av DVD-en du vil ha (for eksempel kan du velge bort det engelske lydsporet om du likevel aldri kommer til å bruke det, eller svensk, dansk og tysk teksting), og komprimerer så videodelen slik at det som opprinnelig behøvde en tolagsplate nå får plass på et enkelt lag.

Liten forskjell

Den første Pirates of the Caribbean-filmen ender for eksempel opp med 66,7 % av den opprinnelige videokvaliteten om vi fjerner alle lydsporene utenom det engelske DTS-sporet og levner bare den engelske og norske teksten igjen.

Kvaliteten på det komprimerte videosporet blir nesten akkurat like bra som på den originale DVD-en, og du kan bruke for eksempel omtalte CDBurnerXP - enkel brenning om du vil brenne ut plata.DVD Shrink kan for eksempel lastes ned herfra.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.