PRODUKSJON

UK industri snart borte

"A class of its own" skrøt Rover. Vel, den klassen blir fullere og fullere - nemlig klassen med nedlagte industribedrifter.
"A class of its own" skrøt Rover. Vel, den klassen blir fullere og fullere - nemlig klassen med nedlagte industribedrifter. Bilde: MG Rover
Tore Stensvold
18. juli 2005 - 08:07


Pessimismen råder blant folket i industrialismens vuggeland.

Kjente britiske industribedrifter forsvinner ut av historien hver uke.

Endeliktet til bilprodusenten MG Rover og andre kjente selskap kaster skygger over de stolte britene.

Nå er det likevel et visst håp for Rover ettersom to kinesiske selskaper og et annet ikke-britisk konsern vil kjøpe dem opp og videreføre drift i UK, men med langt færre ansatte.Krav til Blair

Et klart flertall av de spurte i en meningsmåling mener myndighetene med statsminister Tony Blair i spissen gjør for lite for å bevare industribedrifter i landet.Hele nitti prosent svarer at regjering og stat må gjøre mer for å støtte industribedrifter.

Mot 0 i 2029

Undersøkelsen er gjort for fagforeningen Transport and General Workers Union (T&G).Fagforeningen har regnet seg fram til at industriproduksjonen er nær null i 2029 dersom utviklingen fortsetter slik som i dag, skriver The Engineer .Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.