NYHETER

Udetonert dynamitt funnet på ulykkessted på Geilo

Fire måneder etter at tre personer ble drept i en ulykke på en anleggsplass på Geilo i Buskerud, ble det i januar fortsatt funnet udetonert dynamitt på stedet.

Riksvei 7 ved Geilo der tre personer omkom i en sprengningsulykke i september i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Riksvei 7 ved Geilo der tre personer omkom i en sprengningsulykke i september i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Bilde: Varfjell, Fredrik
20. feb. 2015 - 07:40

Geilo (NTB): – Det er jo godt man oppdaget det før man startet opp igjen på anleggsplassen og før man begynte å grave der, sier avdelingsleder Siri Hagehaugen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til NRK.

Ulykken på Geilo den 3. september 2014 var fjorårets verste arbeidsulykke. Tre menn mistet livet i det som var en sprengningsulykke i forbindelse med arbeid på riksvei 7.

Ved første opprydding etter ulykken ble det avdekket et par hull med dynamitt som ikke var gått av. Men ved oppstarten av anleggsarbeid på stedet i januar i år ble i tillegg nesten 10 kilo udetonert dynamitt funnet i et borehull, ifølge kringkasteren.

Hagehaugen sier dette burde vært oppdaget i fjor, men vil ikke kritisere noen etter funnet. Statens vegvesen er byggherre på stedet.

Udetonerte dynamittladninger som står igjen etter sprengning er ikke et ukjent fenomen på anleggsplasser.

– Vi har sett at det er ganske vanlig. På et par store prosjekter nå i fjor fikk vi meldinger om at det sto igjen hull som ikke var gått av som planlagt. Så det skjer dessverre.

Rutinemessig skal slike funn varsles til direktoratet. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.