KRAFT

Uberørt av finanskrisen

LYSENDE UTSIKTER: Per Otto Dybh, adm. direktør i Siemens AS mener at Norge kan blir Europas stabiliserende energinasjon.
LYSENDE UTSIKTER: Per Otto Dybh, adm. direktør i Siemens AS mener at Norge kan blir Europas stabiliserende energinasjon. Bilde: Mona Sprenger
Mona Sprenger
16. apr. 2010 - 07:26

London: - Vår miljøportefølje utgjør ca en tredjelde av vår portefølje, som har en omsetning på åtte milliarder euro, fortalte Dybh på Vinterkonferansen 2010 i London.

- Dette er en kompetanse som etterspørs.

Supergrid og vind

At Enovas fornybar satsing i dag får kritikk av Riksrevisjonen, la ingen demper på Dybhs entusiame på Norges vegner. Han mener at Norge kan blir Europas stabiliserende energinasjon.

- Det handler om vilje. Man må se energipolitikken i forbindelse med næringspolitikken. Kabler en en forutsetning. Og vi må bygge vindkraft både offshore og onshore, sa Dybh, som minnet om at det er mulig å ta ut 1400 TWH vindkraft i Nordsjøen.

- Vi ser for oss muligheten for å bygge et supergrid som vi kan knytte opp til vannkraften i Norge. Norge kan utbytte kompetansen fra offshore olje og gass. Der tror jeg at vi har store utviklingsmulighter for å skape en internajonal industri.

Ny hverdag

Dybh tror at både norske forbrukere og energibransjen vil få en ny hverdag snart.

- I fremtiden vil vi få en helt annen utfordring. Vi vil handle kraft hvert time og hvert minutt. Vi vil få et mye mer intelligent nett, mer intelligent måling og smarter hus. Dette vil bli en stor utfordring for energibransjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.