IT

Uavklart om aksjekonflikten

UKLART: Konsernsjef Jon Fredrik. Baksaas og konserndirektør for Sentral- og Øst-Europa Jan Edvard Thygesen er tilfreds med den nye "fredsavtalen" med russerne, men vet ennå ikke om det fører til at konflikten om arresten i Vimpelcom-aksjene løses.
UKLART: Konsernsjef Jon Fredrik. Baksaas og konserndirektør for Sentral- og Øst-Europa Jan Edvard Thygesen er tilfreds med den nye "fredsavtalen" med russerne, men vet ennå ikke om det fører til at konflikten om arresten i Vimpelcom-aksjene løses. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
5. okt. 2009 - 12:11

Bare blide fjes og tro på fremtiden da Telenor presenterte sin avtale med det russiske mobilselskapet Altimo mandag formiddag.

Les også: Telenor og Alfa begraver stridsøksen

Spleising

De begraver stridighetene og spleiser russiske Vimpelcom og ukrainske Kyivstar til ett felles mobilselskap i Vimpelcom Ltd.

Men man vet ikke om det vil føre til en løsning på konflikten om Vimpelcomaksjene, som er i arrest i Russland.

– Partene er enige om å stanse alle pågående rettslige prosesser, og trekke eller forlike dem før transaksjonen fullføres, skriver Telenor i en pressemelding i dag.

Usikkert

Men selskapet kan ikke svare på om miniaksjonæren Farimex i mobilselskapet Vimpelcom vil trekke sitt store erstatningskrav, som førte til at russisk rett har tatt arrest i Telenors Vimpelcom-aksjer.

– Vi har det utgangspunkt at denne saken kan løses før avtalen om det nye mobilselskapet er i mål. Om Farimex skulle ønske å trekke sitt erstatningskrav, det vet jeg ikke, sier Telenors konserndirektør for Sentral- og Øst-Europa Jan Edvard Thygesen til Teknisk Ukeblad.

Avtalen skal etter planen være på plass midtveis i 2010.

– Men det er en forutsetning for at avtalen skal komme i mål, sier Thygesen.

Ut av Russland

Strategien for å redusere konfliktfaren i fremtiden er at nye Vimpelcom juridisk flyttes ut av Russland.

Selskapet registreres på Bermuda og skal ha hovedkvarter i Nederland.

– Og med børsnotering på New York-børsen blir forholdene i selskapet langt mer åpne, og det bør redusere faren for konflikt, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.