ENERGI

Tyskland innfører enorm støttepakke til husholdninger

Tyskland innfører en støttepakke på nær 650 milliarder kroner å dempe det økonomiske trykket på husholdninger.

– På tross av energikrise, vil Tyskland komme seg igjennom vinteren, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz.
– På tross av energikrise, vil Tyskland komme seg igjennom vinteren, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. Foto: John MacDougall/AP/NTB
4. sep. 2022 - 12:53

– På tross av energikrise, vil Tyskland komme seg igjennom vinteren, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz.

Betydelig økonomisk hjelp til innbyggere og bedrifter er nødvendig på grunn av kraftig økning i energiprisene, heter det i dokumentet som AFP siterer.

Blant annet vil pensjonister og studenter få et engangsbeløp på henholdsvis 3.000 og 2.000 kroner. Økt barnetrygd og energistøtte til husstander som mottar bostøtte, er også blant tiltakene.

Det er også satt av penger for holde prisen på offentlig transport nede.

Dette er den tredje støttepakken for å dempe det økonomiske trykket på husholdninger og bedrifter. De foregående støttepakkene var på 300 milliarder kroner.

Usikker energiforsyning fra Russland har ført frykt for energirasjonering til vinteren. Olaf Scholz sier imidlertid at landet vil ha tilstrekkelig tilgang på energi i vintermånedene.

Stadig flere norske bedrifter får øynene opp for hvor viktig EU er for det grønne skiftet, ifølge administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge (t.h.). Her lanserer han en eksportsatsing sammen med daglig lede Sjur Bratland i Norwegian Energy Partners.
Les også

Flere norske bedrifter peker på EU som viktigste pådriver for grønt skifte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.