Tyskland bekrefter at flyvåpenets kommunikasjon ble avlyttet

En hemmelig samtale i Tysklands flyvåpen ble avlyttet, bekrefter forsvarsdepartement etter at et opptak av offiserer som diskuterte Ukraina, ble lekket.

Tysklands statsminister Olaf Scholz beskriver saken som svært alvorlig.
Tysklands statsminister Olaf Scholz beskriver saken som svært alvorlig. Foto: Alessandra Tarantino/AP/NTB
2. mars 2024 - 17:31

Tysklands statsminister Olaf Scholz har lovet en rask gransking etter at lederen for Russlands statlige kringkaster RT publiserte en samtale mellom tyske offiserer. Han beskriver saken som svært alvorlig.

– Ifølge vår vurdering ble en samtale i luftforsvarets enhet fanget opp. Vi er på nåværende tidspunkt ikke i stand til å si med sikkerhet hvorvidt endringer ble gjort i opptaket eller i den transkriberte versjonen som sirkulerer i sosiale medier, sier en talsperson i det tyske forsvarsdepartementet lørdag.

I den lekkede samtalen diskuterer det tyske flyvåpenets offiserer teoretiske muligheter for utplassering av tyske krysserraketter av typen Taurus i Ukraina.

Scholz har gjentatte ganger utelukket å forsyne Ukraina med Taurus-raketter. Lydopptaket inneholder også en diplomatisk sensitiv referanse til at britene har «noen få folk på bakken» i Ukraina i tilknytning til utplasseringen av britiske Storm Shadow-krysserraketter i landet.

Les også

Russisk oljeraffineri og Odesa rammet av droneangrep

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.