NETTARKIV

Tyskerne svikter Expo

26. juni 2000 - 15:28

Hannover: Optimistiske tyskere ventet rundt 40 millioner besøkende og nærmere tre og en halv million gjester til nå, men bare 1,7 millioner mennesker har besøkt Expo til nå. Men når man ser hvor lang køene er for de mest spennende attraksjonene, kan det muligens være et gode at det ikke kommer så mange som det var ventet.

Tysk presse er full av rykter som alle peker i én og samme retning: Det blir veldig mange konkurser i kjølvannet av verdensutstillingen. Representanter for gigantmessen avviser imidlertid dette og viser til at flere fridager vil føre til flere besøkende de neste ukene.

Arrangementet har så langt skaffet arbeid til 30.000 personer utenfor messen; hver dag er 23.000 personer sysselsatt innen messeområdet. Det ventes at øltørste tyskere vil konsumere 80.000 hektoliter øl så lenge messen varer.

Men også de mer edruelige kan vise til store tall: Hver dag brukes 12.000 kubikkmeter vann, blant annet i de 3200 mobile toalettene som er montert. Denne jobben, og andre, er utført av 6000 ingeniører og bygningarbeidere. Og fordi noen må passe på resultatet av dette, er 5000 tyske polititjenestemenn og 200 kolleger fra andre land engasjert i sikkerhetsarbeidet.

De mest optimistiske besøkende, de som ønsker å få med seg alle attraksjonene, med mer gå til sammen 56 kilometer. Dette kan sette fart i skosalget, men ellers ser det ut til at gigantarrangementet vil svi økonomisk for mange.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.