IKT

Tysk offensiv i USA

På den amerikanske automatiseringsmessen ISA-Expo2000 i august lanserte Siemens Moore Process Automation (SMPA) en ny versjon av Moores prosessautomatiseringssystem APACS+R4. Den nye utgaven bruker Profibus DP som stambuss, og kan tilknyttes enheter med ulike bussprotokoller som DeviceNet, ASi og HART. Senere skal Foundation Fieldbus-teknologi også tas i bruk, hevder SMPA. I USA har Foundation Fieldbus en langt sterkere markedsposisjon enn Profibus.

– Før Siemens overtok selskapet, holdt vi oss unna feltbusskrigen. Nå har vi bestemt oss for å bruke Profibus og utnytte forvirringen som er oppstått på grunn av at det er åtte forskjellige busstyper i IECs standard, sa toppsjefen i SMPA, Don Bogle, under en presentasjon på ISA-Expo2000.

Siemens Moore lanserte også nye funksjoner i operatørsystemet Procidia Internet. Systemet kan nå automatisk lage Internett-sider av hver enkelt enhet i et automatiseringssystem. Enhver PC som er koblet til Internett kan dermed brukes som operatørstasjon og kontroller. Det eneste som mangler er angivelig en del alarm- og reseptmuligheter.

– Vi jobber med de mulighetene også, hevder nestsjefen i SMPA, Richard Dunbar. Når de nevnte funksjonene er på plass, kan Procidia konkurrere med spesialiserte mann-maskin grensesnitt som Siemens eget Win CC.

Les mer om: