T2

Tynnere og raskere

6. jan. 2010 - 22:39

Las Vegas: LG Electronics lovet ikke uventet en lang rekke nye TV-modeller, men overraskende nok kommer de på markedet med en liten 15 tommers OLED-TV i andre halvår. OLED er teknologien som mange tror vil kjøre både LCD og Plasma i grøfta i fremtiden.

Størst interesse er nok de nye LCD-bakbelyste TV-ene som nå både får flere (240) uavhengige kontrollerte soner, samtidig de får en runde med kjevla og rulles ned til bare 23,3 mm tykkelse. Og som alltid fristes det med noe som kommer ennå senere på et eller annet tidspunkt. Her viste LG en 42-tommers TV som bare var 6,9 mm tykk.

3D

Alle har ventet at 3D for alvor tar av i form av produkter på årets CES og ingen av de store produsentene tør nok å stå uten produkter i år.

Flaggskipet av de nye LG-modellene i Insignia-serien vil selvfølgelig få 3D. Men modeller med både plasma- og LCD-skjermer vil komme med slik teknologi, og i tillegg vil selskapet lansere hjemmekinoprojektorer med 3D. Det er nok en liten godbit til alle som har satset på de virkeig store hjemmekinoopplevelsene, og som også vil surfe på 3D-bølgen.

Internett

2/3 av de nye LG-modellene som kommer vil også være nettkompatible. Modellene vil kunne kobles til via Ethernet eller trådløst.

For å spare penger vil noen kunne ettermontere en trådløs USB-plugg i de billigste modellene. LG har også snakket med Skype for å kunne bruke TV-en som videotelefon.

Som alle de andre produsentene til nå snakker vi ikke om noen full internettopplevelse som vi kjenner fra PC-en, men i stedet muligheten til å kjøre utvalgte tjenester i form av småprogrammer på TV-en (Widgets).

Raskere

Det er lenge siden TV-en viste 50 bilder i sekundet. Til nå har toppmodellene interpolert frem en masse mellombilder for å gjøre panoreringer jevnere og vist opptil 200 bilder i sekundet.

LGs nye interpolasjonsmonstre skal klare helt opp til 480 bilder i sekundet, som i Europa vil bli 400. Vi tipper at de vil bli fordelt på 200 bilder i sekundet på hvert øye i 3D.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.