IT

Twitret om bin Laden

TWITRET FØRST: Det var Twitter som først omtalte raidet som drepte Osama bin Laden, nærmere bestemt en IT-konsulent i Abottabad. Hendelsen omtales nå som nok en seier for sosiale medier.
TWITRET FØRST: Det var Twitter som først omtalte raidet som drepte Osama bin Laden, nærmere bestemt en IT-konsulent i Abottabad. Hendelsen omtales nå som nok en seier for sosiale medier. Bilde: Illustrasjonsfoto
Kjetil Malkenes Hovland
2. mai 2011 - 14:46

En IT-konsulent i Abottabad i Pakistan var uten å vite det først i verden med å omtale raidet som drepte Osama bin Laden.

I går skrev Sohaib Athar følgende på Twitter: «Helikopter svever over Abottabad klokka 1 AM (er sjelden kost)», ifølge BBC.

Like etter skrev han om en eksplosjon. Dette skal ha vært amerikanere som sprengte helikopteret, som hadde fått skader.

Like etter skrev han om en eksplosjon. Dette skal ha vært amerikanere som sprengte helikopteret, som hadde fått skader.FORT OG KORT: På mikrobloggingstjenesten Twitter kan man maks skrive 140 tegn.

«Noe stygt»

«Et høyt vindusristende smell her i Abottabad Cantt. Jeg håper det ikke er starten på noe stygt :-S», skrev Athar etter eksplosjonen.

Først etter at president Barack Obama annonserte at bin Laden var død skjønte Athar hva som hadde skjedd.

«Twitter fikk akkurat sitt CNN-øyeblikk», skriver en amerikansk nettside om saken, og sammenligner med dekningen av Gulf-krigen hvor verden for første gang fulgte en okkupasjon via fjernsynet. I dag får media mye viktig informasjon via sosiale medier.

Var der to timer

Ifølge Athar var det militære styrker i området rundt huset hvor bin Laden ble drept i mer enn to timer, mens amerikanerne hevder at selve raidet tok 40 minutter.

IT-konsulenten beskriver seg selv på Twitter som en IT-konsulent som gjemmer seg i fjellene med sin laptop. Nå gruer han seg til det som følger av medieoppmerksomhet og intervjuer. Det har allerede kommet mange forespørsler.

«Jeg går ut i fra at Abbottabad kommer til å bli like travel som Lahore som jeg forlot for å få fred og ro *sukk*,» skriver Athar.

Det ble også spekulert på Twitter om bin Ladens død før USAs president holdt pressekonferanse. Keith Urbhan som er tidligere stabssjef for forsvarsminister Donald Rumsfeld skrev at han var blitt fortalt at bin Laden var blitt drept, men senere sa Urbhan at han hørte det av en TV-produsent og at dette dermed ikke er noe eksempel på sosiale mediers endelige seier over massemedia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.