ARKIVNYHETER

Tvisten i Atlanterhavstunnelen løst

Statens vegvesen og Mesta har løst konflikten under Atlanterhavet. Hvilket beløp de er enige om, er hemmelig, men prognosen tyder på at prosjektet holder seg innenfor rammen på 830 millioner 2009-kroner.
Statens vegvesen og Mesta har løst konflikten under Atlanterhavet. Hvilket beløp de er enige om, er hemmelig, men prognosen tyder på at prosjektet holder seg innenfor rammen på 830 millioner 2009-kroner. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
23. sep. 2009 - 19:56

Oppgjøret gjelder flere tvistesaker mellom partene i forbindelse med byggingen av Atlanterhavstunnelen. Det gjelder raset som oppsto inne i tunnelen, som igjen førte til komplikasjoner med innlekkasje og store forsinkelser. I tillegg har det vært en konflikt knyttet til forskjæringen og søppelfyllingen på Hagelin, på Kristiansund-siden av tunnelen.

I en pressemelding skriver Statens vegvesen at uenigheten mellom partene har vært knyttet til ulike oppfatninger av kontraktens bestemmelser og beregning av ekstra byggetid. Det har vært meklet på flere nivåer i denne saken, helt inn til Vegdirektoratet.

Avtalebeløpet er konfidensielt. Kostnadsrammen for hele prosjektet, inkludert tilførselsveger, er på 830 millioner 2009-kroner. Gjeldende prognose viser at prosjektet holder seg innenfor denne rammen.

Atlanterhavstunnelen er planlagt åpnet 19. desember.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.