NYHETER

Tvinges til å åpne Hjartåbergtunnelen

Statens vegvesen kommer til å åpne Hjartåbergtunnelen (3455 meter) på E39 i Volda tidlig kommende uke. Det opplyser prosjektleder Oddbjørn Pladsen i Statens vegvesen til Våre Veger.

Allerede i fjor sommer ble asfalten lagt utenfor Hjartåbergtunnelen.Det har vært mye fram og tilbake rundt åpningen av tunnelen, som skjer i uke 8. (Foto: Kjell Herskedal)
Allerede i fjor sommer ble asfalten lagt utenfor Hjartåbergtunnelen.Det har vært mye fram og tilbake rundt åpningen av tunnelen, som skjer i uke 8. (Foto: Kjell Herskedal)
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. feb. 2014 - 15:21

Åpningen var egentlig planlagt til mars, men steinsprang som har gått over gamlevegen gjør at Statens vegvesen forserer åpningstidspunktet.

-Alt er ikke ferdig inne i tunnelen. Det kan være at vi må organisere kolonnekjøring på enkelte tidspunkt. Uansett er det snakk om en permanent åpning nå. Trafikken vil ikke bli dirigeret tilbake til den gamle, rasfarlige vegen, sier Pladsen.

Arbeidet med Hjartåbergtunnelen og  veganleggene rundt, til sammen 11,7 kilometer, har vært særdeles krevende. Dette er et rasfarlig område som er gjort betydelig sikrere. Arbeidene startet opp i 2010. Nyvegen og den 230 meter lange Årsettunnelen har vært i bruk en god stund. Meningen var at Hjartåbergtunnelen skulle åpnes til jul, men konkursen i K.B. Elektrotech forsinket prosjektet mye.

 

Offisiell åpning etter påske

Den offisielle åpningen av hele det nye anlegget kommer først til å bli etter påske, opplyser Pladsen.

Med åpningen av Hjartåbergtunnelen er det nå et moderne veganlegg på nesten hele strekningen fra Volda i Møre og Romsdal til Grodås i Hornindal i Sogn og Fjordane.

Trafikken langs E39 vil heretter gå fra Volda via Hjartåberget og Kvivsvegen til Grodås i Sogn og Fjordane, i stedet for fra Volda med ferje og via den problematiske Stigedalen til Nordfjordeid. Ferjeforbindelsen fra Volda til Folkestad er opprettholdt som fylkesvegsamband, men trafikken er allerede før åpningen av Hjartåbergtunnelen betydelig redusert.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.