Tvinger Ap til Facebook

Tvinger Ap til Facebook
SEES PÅ FACEBOOK: Den som vil se Arbeiderpartiets Martin Kolberg (t.h.) og justisminister Knut Storberget tale på partiets landsmøte må gjøre det via Facebook. Partiets nettside er nemlig utsatt for tjenestenekt-angrep. Bilde: Scanpix

Gjentatte tjenestenekt-angrep ( DDoS) mot Arbeiderpartiets nettsider fører nå til at de streamer landsmøtet via sin Facebook-gruppe.

«Noen forsøker å hindre Arbeiderpartiet med å gjennomføre vårt landsmøte på nett ved å angripe våre nettsider,» skriver partiet på Facebook.

Landsmøtet i helgen skulle etter planen streames via partiets nettsider. Teknisk Ukeblad kom inn på forsiden på arbeiderpartiet.no i dag tidlig, men i formiddag var det full stans.

– Udemokratisk

«Dette er udemokratiske handlinger vi tar avstand fra,» skriver Arbeiderpartiet på Facebook.

Kommentarene på partiets Facebookside kommer fra begge sider av debatten.

«Hva er vitsen med å sabotere sånn? De oppnår neppe sympati blant folk,» skriver en bruker.

«Udemokratiske handlinger? De prøvde en fredelig og demokratisk vei, men når dere ikke vil høre får det jo konsekvenser (åpenbart). DLD's feil alt samma. Og det er ikke demokratisk å vedta det uten en folkeavstemning. Så på en måte svarer de med samme mynt,» skriver en annen.

Live via Facebook

Arbeiderpartiet melder nå på Twitter og Facebook at de har funnet en omvei via nettopp Facebook.

«Vi oppfordrer alle som er interessert i å følge landsmøtet vårt live til å gjøre dette via Arbeiderpartiets og våre politikeres Facebooksider. Vi starter nett-tv sendinger fra klokken 13.00. Takk for at du hjelper til med å dele dette,» skriver partiet.

Les også:

DLD vedtatt etter maratondebatt

DLD: Trafikkdata skal lagres i seks måneder

Høyre avviser DLD-ultimatum

Forhandler om datalagring

Slik slettes dine persondata

Høyre sier ja til DLD

– Sverige utsetter DLD