FTLYDBILDE

TV med lysdioder

TYNNE SAKER:Salgssjef for TV-er i Samsung, Pål Anders Jansen mener de nye LED-TV-ene er tingen for allle som vil henge TV-en på veggen
TYNNE SAKER:Salgssjef for TV-er i Samsung, Pål Anders Jansen mener de nye LED-TV-ene er tingen for allle som vil henge TV-en på veggen

LAS VEGAS: — Samsung tror på sømløse opplevelser, men det gjør alle andre også, så hvorfor er vi bedre? spurte Jong Woo Park på Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Plattform

— Det er fordi at vi har de beste ressursene fra halvledere til multimediadingser. Vi er også størst på TV i verden for tredje året på rad. Nå skal det bare være å trykke på en knapp på fjernkontrollen så er mange av de nye modellene våre på Internett. Vi samarbeider med Yahoo om dette og de vil bygge opp en stor tjeneste rundt dette. De kaller dette Yahoo! Cinematic Internet som skal bygge TV-tilpasset innhold som kan kontrolleres med en fjernkontroll, sa Park

Yahoos pattform som Samsung sverger til er basert på Konfibulator. Det er Yahoos måte å lage Widgets på, eller småprogrammer som er lett å konfigurere, enten det dreier seg om en PC eller en TV.

Herfra skal brukerne få tak i all slags webvideo, ikke bare fra Yahoo, men fra alle som leverer slikt.

Tre nye serier

Samsung benytter messen i Las Vegas til å introdusere tre nye TV-serier som alle har Led som baklys i stedet for lysstoffrør. De kaller dem Luxia LED TV og nevner ikke en gang at dette er LCD-TV-er. Nå er det baklyset som skal markedsføres.

I stedet for å ha baklyset bak så har de nye modellene LED-lampene plassert langs sidene. Så bruker de et belegg bak for å reflektere lyset så det skinner gjennom LCD-panelet. Det gjør at de kan redusere tykkelsen på skjermen til bare 3 cm.

Samtidig er de mye lettere og kan henges på veggen omtrent som et vanlig bilde. Det gjør at avstanden fra veggen til TV-en også halveres.

Vi testet 3D-TV

Flere elementer

6000 er den enkleste serien, mens både 7000 og 8000 kommer med det Samsung har kalt Media 2.0 og som gjør modellene til noe langt mer enn bare TV-er.

— Media 2.0 inneholder flere elementer som gir brukerne mye mer enn bare TV-titting, sier salgssjef for TV-er i Samsung, Pål Anders Jansen.

For det første har de DLNA, både gjennom Ethernet og trådløst som gjør at brukerne kan hente mediafiler fra PC-er og andre enheter innen husstanden og spille dem av på TV-en. Det andre elementet i Media 2.0 er det Samsung kaller Internet@TV og som er innholdstjenesten de har sammen med Yahoo.

Grensesnitt

Enda et element er USB 2.0 Movie og som gjør at TV-en kan kobles til eksterne lagringsenheter som harddisker og lese alle slags mediafiler fra slike.

Samsung har utviklet et veldig godt Apple-inspirert grensesnitt som finner filmer, musikk og andre filer på enhetene. De aller fleste filformater, slik som Xvid og DivX kan spilles av.

Det siste elementet i Media 2.0 er en del forhåndsinstallerte programmer som lagres i et innebygget flashminne. Det kan være spill, oppskrifter treningsvideoer og andre ting som også kan skiftes ut ved å gå på Samsungs server.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.