I begynnelsen var det små servere bygget med teknologi fra strømsparende bærbare datamaskiner som dominerte. Nå kommer også tyngre utrustede bladservere.

Fujitsu Siemens har lansert sin Primergy BX 600 og påstår at det er den kraftigste modellen på markedet. Et slikt serverblad bygger dobbelt så høyt som BX 300, men så rommer det to eller fire Intel Xeon prosessorer og to 3,5 tommers SCSI-disker.

Slike høykapasitets bladservere tar mindre plass og bruker mindre strøm enn tradisjonelle servere i pizzaboks-klassen fordi de deler på kraftforsyninger, vifter og forenkler kabelføringer og tilkoblinger.

Mens BX 300 benyttes mest til terminal- og webservere, er 600 rettet mot mer prosessortunge applikasjoner. Den nye modellen er også sertifisert for å settes opp i klynger, f. eks fra norske Scali. Da tar du ut en av diskene og erstatter den med en PCI-basert sammenkoblingsenhet.

BX 600 er løsningen for de som trenger fem servere eller mer. Brukere med mindre behov vil komme billigere ut av det med tynne, liggende servere. Forskjellen ligger i at skapet du må ha for å sette inn de billigere bladene er en kostnadsterskel du må over.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.