NYHETER

Tunnel i Songdalen lyst ut som totalentreprise

Den eneste adkomstvegen til Mjåvann industriområde i Songdalen går gjennom en kort tunnel. Den tilfredsstiller ikke lenger tidens krav. En ny tunnel er lyst ut som totalentreprise med 18. august som frist.

Denne tunnelen tilfredsstiller ikke tidens krav. En parallell tunnel er lyst om totalentreprise med 18. august som frist. (Foto: Google)
Denne tunnelen tilfredsstiller ikke tidens krav. En parallell tunnel er lyst om totalentreprise med 18. august som frist. (Foto: Google)
26. juni 2012 - 08:44

Industriområdet ligger ved E 39 like ved kommunegrensen mot Kristiansand. Tunnelen som fører dit er 115 meter lang. Den ble tatt i bruk tidlig på 80-tallet. Siden den gangen har bilene blitt større. Det har også kravene til sikre veger for gående og syklende.

Etter at tunnelen hadde vært i bruk i noen år, ble det etablert en smal gang/sykkelveg gjennom den. Den snevret inn kjørebanen som i utgangspunktet var i smaleste laget.

Nå vil Songdalen kommune løse problemet en gang for alle ved å sprenge en parallell tunnel for trafikk inn mot industriområdet. Når denne blir ferdig, blir den nåværende tunnelen forbeholdt trafikk i motsatt retning. I den nye tunnelen vil det også bli gang/sykkelveg, men denne vil få skikkelig bredde. Størrelsen på profilet er ikke endelig fastsatt, men det blir sannsynligvis T 8,5.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Kommunen har vurdert å strosse ut den nåværende tunnelen, men man kom fram til at det var en lite heldig løsning, fordi man da måtte stenge den. Noen annen adkomst til Mjåvann industriområde finnes ikke.

Entreprisen omfatter prosjektering, driving og sikring av tunnelen. Jobben skal være fullført høsten neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.