NYHETER

Tunnel i Finnmark okkuperes av reinsdyr

Stallogargotunnelen i Kvalsund i Finnmark fylles med reinsdyr som rømmer fra varmen. Tunnelen er stengt inntil dyrene forsvinner.

Illustrasjonsfoto: Reinsdyr ved tunnel på E69, Skarvbergtunnelen på veg til Nordkapp: Reinsdyr krysser vegen i store flokker på sitt sommerbeite. Foto: Berit Keilen, Scanpix
Illustrasjonsfoto: Reinsdyr ved tunnel på E69, Skarvbergtunnelen på veg til Nordkapp: Reinsdyr krysser vegen i store flokker på sitt sommerbeite. Foto: Berit Keilen, Scanpix Bilde: Keilen, Berit
5. aug. 2014 - 14:18

Kvalsund (NTB): – Det er så varmt i disse dager at reinsdyrene trekker inn i tunnelen. Erfaringsmessig så forsvinner de når det blir kjøligere i været. Men hvor lenge tunnelen er stengt, kommer an på hvor lenge varmen vedvarer, sier Tor Inge Hellander, seksjonsleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen til Finnmark Dagblad.

Det har blitt gjort mange forsøk på å jage dyrene ut av tunnelen.

– Men det er en håpløs jobb. Etter at reinen er jaget ut, tar det bare noen timer før de trekker tilbake igjen. Vi kan rett og slett ikke ha folk der 24 timer i døgnet for å jage ut reinen, sier Hellander.

Stallogargotunnelen har vært stengt siden mandag. Tunnelen er 2.298 meter lang. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.