NYHETER

Tunnel gjenåpnes før tiden etter brann

Skatestraumtunnelen i Sogn og Fjordane åpner igjen neste uke etter at en tankbil eksploderte og startet en brann i tunnelen i juli. Åpningen skjer tidligere enn ventet.

Det var kraftig røykutvikling, men ingen kom alvorlig til skade da en tankhenger tok fyr i Skatestraumtunnelen. Til uken åpner tunnelen igjen for trafikk. Arkivfoto: Daniel Restad / NTB scanpix
Det var kraftig røykutvikling, men ingen kom alvorlig til skade da en tankhenger tok fyr i Skatestraumtunnelen. Til uken åpner tunnelen igjen for trafikk. Arkivfoto: Daniel Restad / NTB scanpix Bilde: Daniel Restad
NTB
1. sep. 2015 - 10:36

Skatestraumen (NTB):  –  Jeg er veldig lettet over at dette skjer mange måneder før vi trodde, sier fylkesordfører Åshild Kjelsnes til Bergens Tidende. Den 1,9 kilometer lange undersjøiske tunnelen har vært stengt siden 15. juli. Da oppsto det en eksplosjon etterfulgt av en kraftig brann da en tankbilhenger med 16.500 liter bensin løsnet og krasjet inn i tunnelveggen. Til alt hell ble ingen alvorlig skadd i ulykken.

 

-Beste løsningen

Mandag om en snau uke åpner tunnelen for alle kjøretøyer. Den første tiden blir det kolonnekjøring med ledebil ti ganger i døgnet, skriver avisen.

– Dette er den beste løsningen for lokalbefolkningen som har en veldig lang omvei, sier seksjonsleder Margot Åsebø i Statens vegvesen. Hun understreker at det er trygt å kjøre gjennom tunnelen. Åsebø håper arbeidet med tunnelen blir helt ferdig i desember.

– Vi har prøvd å tilpasse oss lokale behov, spesielt de som har dette som pendlervei. Nå tror vi at vi har kommet de fleste behov i møte, forklarer hun. Tunnelen er en del av fylkesvei 616 og går mellom Hamna på Rugsundøya og Klubben på Bremangerlandet. (©NTB)

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.