IT

Tung start for Forsvarets IT-omlegging

FEIL: Den nye IT-løsningen til forsvaret er "prematur", ifølge stabssjef Lars Johan Fleisje i FLO.
FEIL: Den nye IT-løsningen til forsvaret er "prematur", ifølge stabssjef Lars Johan Fleisje i FLO. Bilde: Torgeir Haugaard
Stein Jarle Olsen
1. juli 2008 - 14:32
Vis mer

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om omleggingen av Forsvarets datasystem, som skal bringe hæren, luftforsvaret og marinen over på samme IT-plattform.

Nå viser det seg at startproblemene ser ut til å bli langt verre enn hva man på forhånd hadde forventet.

Store feil

Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), som legger beslag til mer enn 60 prosent av alle budsjettbevilgninger til de væpnede styrker, opplever nemlig store mangler og feil i sine data, skriver ABCNyheter.

Les også: IT-prosjekt bremser Forsvaret

I et brev til Forsvarsstabens øverste ledelse skriver FLO at dataløsningen i det såkalte Økonomiprosjektet var "prematur".

Stabssjef Lars Johan Fleisje skriver også at "Datakonverteringene medfører store mengder feil og transaksjoner som manuelt må etterregistreres. I tillegg må det også det også gjennomføres manuelle konverteringer."

Soldathjelp

FLO ber i brevet om at at inntil 60 soldater med "allmenn datakompetanse" hentes inn for å registrere manglende data og rette opp ulike feil. FLO regner i utgangspunktet med at soldatene må jobbe med dette i hele august og september.

Den nye IT-løsningen er beregnet å spare Forsvaret for rundt 45 millioner kroner i året, blant annet gjennom bedre bruk av rammeavtaler, bedre behandling av toll og avgifter og bedre fakturaflyt. Allerede arbeider rundt 250 mennesker med LOS-programmet.

Les også: Enda en halv milliard til IT i Forsvaret

Uro og usikkerhet i rekordstor omlegging

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.