T2

Tung og velutstyrt

Med en skog av HDMI-kontakter, innebygget støtte for Spotify og en fet matchvekt, er Onkyo klar til å møte dette årets utfordringer.

ONKYO TX-SR616: Leverer jevnt gode opplevelser både på film og musikk. FOTO: Watt
ONKYO TX-SR616: Leverer jevnt gode opplevelser både på film og musikk. FOTO: Watt Bilde: Watt
22. juli 2012 - 10:00

ONKYO TX-NR616

Pris: 5.995,-

Importør: Mono AS

Vi liker:

  • Høyt utstyrsnivå
  • Kraftig
  • Gode lydopplevelser

Vi liker ikke:

  • Mangler litt av energien til Pioneer og Yamaha
  • Har ikke AirPlay

WATT MENER: Kraftig og velutstyrt, motor i enhver hjemmekino.

KARAKTER: Terningkast 5

Hvor mange potensielle kjøpere i denne prisklassen trenger 8 HDMI-innganger og 2 utganger? Neppe noen, men vi sier som Øystein Sunde: Kjekt å ha! Det er også bortimot den eneste forskjellen vi kan skimte fra forgjengeren 609. Det er forså vidt ikke så rart, Onkyo introduserte oppskalering til 4K allerede i fjor. I år kommer konkurrentene etter. Da mangler vi bare 4K-flatskjermer, men det kommer sikkert i 2012 det også.

Onkyo er foreløpig den eneste som har integrert Spotify. Det er positivt, men vi kunne godt tenkt oss AirPlay også. Da kan man sitte med iPaden i hånden og styre musikken direkte fra den, noe som er betydelig mer brukervennlig enn å søke rundt med en normal fjernkontroll. Onkyo har også en App, men foreløpig ikke en som er dedikert for iPad.

Vi vil også nevne et lite fortrinn Onkyo har. Den bygger minst av alle i dybden. Det betyr at den passer inn i flere TV-møbler enn konkurrentene.

Test av receivere: Hjemmekino til folket

Oppkobling og kalibrering

Når man har koblet opp noen hundre hjemmekinoreceivere opp gjennom årene, byr det ikke på noen store utfordringer å koble opp denne heller. Legg dog merke til at pluss/minus terminalene på denne receiveren er plassert horisontalt istedenfor vertikalt.

Onkyo bruker i likhet med Denon romkorreksjon fra Audyssey. Onkyo bruker ikke MultEQ XT, men den aller enkleste varianten, 2EQ.

Den er ikke på langt nær så nøyaktig som nevnte versjon, og oppgir for eksempel avstand i 30 centimeter av gangen. Det er ganske grove steg når de andre opererer med 1 og 5 centimeters nøyaktighet. 2EQ har rom for 3 posisjoner mens MultEQ XT måler i 6 posisjoner. Vi setter høyttalerne til small for å spare litt på forsterkerkraften.

Film

Onkyo TX-NR616 virker å ha bra med krefter under panseret. Den er ikke like fremoverlent som Denne receiveren setter referansen og Yamaha holder koken , men den har en tyngde som røper at den virker å ha en del kraftreserver.

Den er litt mer nøktern enn Denne receiveren setter referansen , men den har en høyere underholdningsfaktor enn det Suveren til musikk kan skilte med. Kanskje er dette et det man kaller et godt kompromiss?

Onkyo har en spillestil på film som er enkel å like. Den gjør få feil, og er med på notene hele veien. Det eneste er dette med å være litt på hugget slik spesielt Pioneer er blitt kjent for. Det er ikke Onkyo i like stor grad, selv om vi ikke føler noen direkte mangler med receiveren.

Musikk

Onkyo har en fin bunn med en ganske detaljert gjengivelse av for eksempel kontrabass. Den er også med på notene i de lysere partiene. I midten føler vi at den er litt udefinert i sin fremtoning, noe som gjør at den ikke gir et instrument som saksofon den samme kroppen som vi fikk fra Suveren til musikk og Yamaha holder koken .

Musikk med utstrakt bruk av synt, kommer bedre til sin rett med Onkyo enn «analoge» instrumenter.

Pøs for eksempel på med Infected Mushroom på denne receiveren, så kvitterer den med en meget flott lydopplevelse med trykk, dynamikk og engasjement.

Denne receiveren passer derfor ekstra godt for de som har en musikksmak som lener seg mot det litt tøffe og energiske.

Konklusjon

Onkyo skuffer ikke selv om konkurransen hardner til. Denne receiveren leverer lyd og bildeopplevelser på et jevnt over godt nivå, og den kommer fiks ferdig med Spotify.

 

Les om de andre receiverne i denne testen:

Yamaha RX-V673: Yamaha holder koken

Denon AVR 2113: Suveren til musikk

Pioneer VSX-922: Denne receiveren setter referansen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.